Sabah

Dünyanın gözü İstanbul Boğazı’nda

BUGüN BAşLAYACAK TURKCELL PLATINUM BOSPHORUS CUP IçIN FARKLı üLKELERDEN GELEN YELKEN TUTKUNLARı, BOğAZ’A AKıN EDIYOR. MüCADELENI­N üLKE TANıTıMıNA KATKıSı ISE 30 MILYON EURO

-

Son yıllarda iş dünyasının gündemine oturan yelken yarışları, Türkiye’nin lider şirketleri­nin CEO ve yönetim kurulu başkanları­nın tutkusu olmaya devam ediyor. Afrika’dan Amerika’ya, Güney Okyanusu’ndan Avustralya’ya, farklı kıtalarda düzenlenen yelken yarışları, kendi pazarını oluşturmuş durumda. Bunların arasında göze çarpan yarış ise Turkcell Platinum Bosphorus Cup. Bugün başlayacak ve yarın tamamlanac­ak mücadeleye farklı ülkelerden yarışmacı akını yaşanıyor. Türkiye’nin tanıtımına katkı sağlayan Bosphorus Cup mücadelesi­ni Turkcell Pazarlamad­an Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı İsmail Bütün ile konuştuk.

■ Yarışma neden bu kadar özel?

İstanbul Boğazı dünyanın en kilit noktaların­dan biri. Geçen yıl 42 bin 978 gemi Boğaz’dan geçiş yaptı. Bu kadar stratejik bir yer olduğu için özel izinlerle kapatılabi­liyor. O özel izne sahip tek organizasy­on ise Bosphorus Cup. Bu yıl 17’nci kez düzenleniy­or ve dünyanın en uzak noktaların­dan bile yelkenseve­rler Boğaz’a akın ediyor.

30 MİLYON EUROLUK KATKI

■ Ne kadarlık bir tanıtımdan söz ediyoruz?

Avustralya’dan Kanada’ya, İspanya’dan Rusya’ya birçok farklı ülkeden yelken tutkunları burada mücadele ediyor. Katılımcı ülkelerde hem turnuva hem de Türkiye ile ilgili birçok haber yayımlanıy­or. Tüm bunlarla Turkcell Platinum Bosphorus Cup’ın Türkiye’nin tanıtımına katkısı yaklaşık 30 milyon euro olacak.

■ Turnuvaya ilgi nasıl? Organizasy­onda bugüne kadar 370 farklı tekne mücadele ederken, 3 bini aşkın farklı yelkenci katıldı. Mücadele eden 370 farklı yelkenlini­n ortalama toplam değeri de 23 milyon euroyu buldu. Bu sene de yaklaşık 10 ülkeden 80 tekne ve yine yaklaşık 800 yelkenci bu özel hissi yaşayacak.

 ??  ?? TURKCELL GENEL MüDüR YARDıMCıSı İSMAIL BüTüN, YELKEN YARışı DAHIL 25 SPOR DALıNA DESTEK OLDUKLARıN­ı SöYLEDI.
TURKCELL GENEL MüDüR YARDıMCıSı İSMAIL BüTüN, YELKEN YARışı DAHIL 25 SPOR DALıNA DESTEK OLDUKLARıN­ı SöYLEDI.
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye