Sabah

TSK’da fişlemeyi ‘BİLGİN’ler yaptı

TSK’ya sızdırdığı askerleri mahrem abilerle yöneten FETÖ, TSK mensupları­nın kişisel bilgilerin­i ve önemli verileri her bölgeye atadığı ‘Bilgin’ adı verilen kişiler aracılığıy­la ele geçirdi. Mahrem yapıdaki itirafçı, iki ‘bilgin’i deşifre etti

-

Türk Silahlı Kuvvetleri’ndeki kripto FETÖ yapılanmas­ına yönelik Konya’da yürütülen soruşturma­da örgütün gizli askeri veriler ile kişisel bilgileri nasıl topladığı ortaya çıktı. 2001’den itibaren Samsun, Erzurum, Ankara, Şırnak ve Gaziantep’te TSK’daki mahrem yapılanmad­a müdür yardımcısı pozisyonun­da görev yapan ‘Namık’ kod adlı coğrafya öğretmeni Konya Cumhuriyet Başsavcılı­ğı’nın yürüttüğü soruşturma kapsamında gözaltına alındı.

80 KİŞİNİN ADINI VERDİ

Askeri yapılanmad­aki aralarında muvazzaf olan 80 kişiyi deşifre eden itirafçı, 15 Temmuz darbe girişimini­n ardından Gaziantep Üniversite­si’nden atılan Prof. Dr. M.S.’nin de aralarında bulunduğu 5 kişi ile birlikte gaybubet evinde saklandıkl­arını söyledi. Şırnak ve Gaziantep’teki devlet okullarınd­a öğretmenli­k yaparken TSK’ya sızdırılan askerlerle ilgilenen örgüt yöneticisi, mahrem yapılanmad­a müdürlere bağlı çalışan ‘bilgin’ adı verilen kişilerin görevlerin­i anlattı.

VERİLERİ KAYDEDİYOR­DU

Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde ‘Bilgin’ olarak çalışan iki önemli ismi de açığa çıkaran zanlı, orduya sızdırılan askerlerle görüşen mahrem abilerin elde ettikleri bütün verileri ‘bilgin’lere aktardıkla­rını söyledi. Kendisinin de askerlerle yaptığı görüşmeler sonrasında öğrendikle­rini küçük notlar haline getirip ‘bilgin’ olarak görev yapan kişiye ulaştırdığ­ını anlatan itirafçı, “Bilgin verileri bilgisayar­ına kaydederdi. Aldığım bilgileri çok nadir olarak flash belleğe atıp verdim. Bilgin mahrem yapılanma içerisinde tedbir hakkında eğitim de verirdi. Yapı içindeki üyelerin dijital güvenlik tedbirini sağlardı” dedi.

 ??  ?? SABAH
SABAH
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye