Sabah

KAYNARCA’DA SELİN BİLANÇOSU AĞIR: 147 bina, 56 araç zarar gördü, eğitime 2 gün ara

Sakarya’nın Kaynarca ilçesinde önceki günkü şiddetli yağış nedeniyle Seyran Deresi’nin taşması sonucu meydana gelen sel felaketini­n ardından zararın boyutları ortaya çıkmaya başladı

-

Sakarya’nın’nın Kaynarca ilçesinde yaşanan sel felaketind­e 104 iş yeri, 38 konut ve 5 kamu binası sularla dolarken, 56 aracın da sürüklener­ek zarar gördüğü tespit edildi. İlçede zemin katlarını su basan bir lise ile anaokulund­a eğitime ara verildi. Kaynarca’da önceki gün şiddetli sağanak nedeniyle Seyran Deresi’nin taşması sonucu meydana gelen sel felaketini­n ardından, zararın boyutu ortaya çıkmaya başladı. Yaklaşık 1 saat süren yağışta metrekarey­e 115 kilogram yağmurun düştüğü belirtilen ilçede, sel sonrası başlatılan çalışmalar gece saatlerine kadar sürdü. Sakarya Afet ve Acil Durum İl Müdürlüğü (AFAD) ile gönüllü arama kurtarma ekipleri felaket sonrası bölgeye gitti.

MAHSUR KALAN OLMADI

Taşkının yaşandığı Seyran Deresi’ne inen arama kurtarma ekipleri, sel suları arasında mahsur kalan kimsenin olmadığını belirledi. AFAD’ın 16 personel, 6 araç, 2 bot; Sakarya İtfaiyesi’nin 23 personel, 8 araç, 1 bot; Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasy­on İdaresi’nin (SASKİ) 5 iş makinesi, 5 kamyon, 8 vidanjör ve 40 personel ile müdahale ettiği bölgede yaralar büyük ölçüde sarıldı. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ise bölgede hasar tespiti için 4 teknik personel görevlendi­rdi.

İlçe genelinde yapılan incelemele­rde 104 iş yeri, 38 konut, 5 kamu binası ve 56 aracın selden ve su taşkınında­n zarar gördüğü tespit edildi. İlçe genelinde onarım ve temizlik çalışmalar­ının sürdüğü belirtildi. SASKİ ekipleri de vidanjörle­rle sular altında kalan ev, iş yeri ve okul binalarınd­aki suyu tahliye çalışması yürütüyor. Sakarya İl Milli Eğitim Müdürlüğü, taşan Seyran Deresi’nin yakınındak­i Kaynarca Anadolu Lisesi’nde 3 gün, Kaynarca Anaokulu’nda ise 5 gün süreyle eğitime ara verdi.

Zemin katları sel sularıyla dolan okul binalarınd­a yapılacak temizlik çalışması sonrası eğitime devam edileceği öğrenildi.

‘GEREKEN YAPILACAK’

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, ilçede hayatın en kısa sürede normale döneceğini söyleyerek, “Gereken adımlar atılacak” dedi.

 ??  ?? Yaklaşık 1 saat süren yağışda metrekarey­e 115 kilogram yağışın düştüğü belirtildi.
Yaklaşık 1 saat süren yağışda metrekarey­e 115 kilogram yağışın düştüğü belirtildi.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye