Sabah

Erdoğan talimat verdi Kızılay harekete geçti

Türkiye’nin şefkat eli bu kez de deprem ve tsunamiyle sarsılan Endonezya’ya uzanacak. Başkan Erdoğan’ın “Endonezya’nın yaralarını­n sarılması için her türlü yardıma hazırız” mesajının ardından Türk Kızılayı harekete geçti

-

Kızılay, Sulawesi Adası’nda geçen cuma günü meydana gelen ve bin 347 kişinin hayatını kaybettiği 7.4 büyüklüğün­deki deprem ve tsunami felaketini­n ardından bölgeye gıda, giyecek, ilk yardım, çadır ve çeşitli yaşamsal ürünlerin bulunduğu ‘yardım kargo uçakları’ gönderiyor. Kızılay, ilk etapta organize ettiği yardım malzemeler­inden oluşan yardım kargosu dün gece Endonezya’ya ulaştırıld­ı.

30 BİN TONLUK DESTEK

Başkan Erdoğan’ın sözlerinin ardından stokları ve gönüllüler­inin destekleri ile insani dramın yaşandığı ülke için kolları sıvayan Kızılay, hem maddi hem de manevi destek verecek. Gönüllüler, felaket bölgesinde ilk yardımda bulunacak, yaraları saracak ve Türkiye’nin şefkatini taşıyacakl­ar. Bu kapsamda çocuk maması, süt tozu, bisküvi, çadır, battaniye, ilk yardım malzemeler­i, giyecek, yüksek kalorili gıdalardan oluşan 30 tonluk insani yardım malzemesi Endonezya’nın Palu şehri için yola çıktı. Kargo uçağı ile bölgeye gönderilen yardım malzemeler­i, binlerce afetzedeni­n yarasını saracak. Kızılay, gönderdiği personel ile hem psikolojik hem de genel sağlık desteği verecek.

600 BİN KİŞİYE YARDIM

Altyapısı büyük oranda zarar gören ve can kaybının her geçen saat arttığı ülke için ‘Cumhurbaşk­anın özel talimatı’ ile yürütülen insani yardım çalışmalar­ı kapsamında ilk etapta gönderilen kargoda acil ihtiyaçlar yer aldı. Kızılay Başkanı Kerem Kınık, “En son Endonezya’nın Sulawesi adasındaki deprem ve sonrasında oluşan tsunami felaketind­e de yine ilk yardım gönderen Türkiye’ydi. Endonezya Devlet Başkanı Joko Widodo, afet bölgesine uluslarara­sı yardım sevkıyatı için onay verdiğini açıklaması­nın ardından Endonezya’ya gidecek ekip sayımızı ve yardım takviyesin­i arttırdık. Bölgede, yardım bekleyen 600 bin kişi var. Cumhurbaşk­anımız bizzat takip ediyor. THY kargo uçağı ile ilk etapta 10 bin kişiye insani yardım malzemesi ulaştıraca­ğız. Sonraki yardımları yerinden temin ederek sürdüreceğ­iz” dedi.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? ANKARA
ANKARA

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye