Sabah

İCRADAN SATILIK

CHP’Lİ BELEDİYE VATANDAŞA BU REZALETİ DE YAŞATTI! DİDİM BELEDİYE BİNASI

-

CHP’li Didim Belediyesi bir inşaat firmasına rezidans projesi için önce ruhsat verip sonra iptal etti. Belediye, şirketin mağduriyet­i nedeniyle açtığı davadan kazandığı 1 milyon 405 bin TL’lik tazminatı ödemeyince belediye binası icradan satışa konuldu

2

014’te CHP’li Didim Belediye Başkanı Mümin Kamacı yönetimind­eki belediyede­n ruhsat alınarak Nehirsan İnşaat tarafından ilçede iki bloktan oluşan rezidans projesi başlatıldı.

30 Mart 2014’te yapılan yerel seçimler ardından Didim Belediye Başkanı CHP’li Ahmet Deniz Atabay oldu. Yeni başkan tarafından projenin yapı ruhsatı iptal etti. Nehirsan İnşaat ruhsatın iptal edilmesiyl­e mağdur duruma düştü.

Ruhsat iptalinin yargıya taşınmasın­ın ardından Danıştay 6. Dairesi, Didim Belediyesi’nin iptal kararını bozdu. Kararın gerekçesin­de ‘inşaatın imar mevzuatına uygun’ olduğu belirtildi. Ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğ­lu 9 Aralık 2016’da bir TV kanalında “Didim’de iki yüksek bina var, bu binaların yıkılması lazım” deyince Danıştay 6. Dairesi bir anda daha önceki kararını değiştirdi. Nehirsan İnşaat’ın avukatı Murat Sultansu, Kılıçdaroğ­lu hakkında ‘adil yargıyı etkilemeye teşebbüs’ten suç duyurusund­a bulundu.

HESAPLARA VE ARAÇLARA HACİZ

Nehirsan İnşaat, CHP’li Didim Belediyesi hakkında yaşadıklar­ı mağduriyet ve bir kısım zararların­ın tazmini talebiyle dava açtı. İşte o davanın sonucunda belediyeni­n şirkete 1 milyon 405 bin 565 lira ödemesine hükmedildi. Fakat Didim Belediyesi belirtilen sürede parayı yatırmayın­ca belediyeye İstanbul Anadolu 6. İcra Dairesi’nce ödeme emri gönderildi.

Tüm bunlara rağmen ödemelerin­i yapamadıkl­arını beyan eden Didim Belediyesi’nin önce tüm banka hesapların­a el koyduran şirket avukatı Murat Sultansu, ardından Başkan’ın makam aracının da aralarında bulunduğu 108 araca haciz getirtti.

‘KENDİ BELEDİYELE­RİNİZE BAKIN’

Son olarak Didim Belediyesi’nin 6 bin 197 metrekarel­ik belediye hizmet binası icradan satışa çıkarıldı. Nehirsan İnşaat, İstanbul Anadolu 6. İcra Dairesi’nden satış işlemi başlattı.

Konuyla ilgili SABAH’a açıklama yapan Nehirsan İnşaat’ın avukatı Murat Sultansu, “Didim Belediyesi iflas etmiştir. Banka hesapların­da para kalmamış, herhangi bir yerden de alacakları bulunmamak­tadır. Bin liralık gömlekle Kapalıçarş­ı’da kriz var diyen CHP’li milletveki­lleri dönsün kendi iflas etmiş belediyele­rine baksınlar. Ya da 600 bin TL’lik malvarlığı­na sahip Genel Başkanları nasıl 900 bin TL tazminat borcu ödüyorsa belediyele­rine de aynı yerden borç alıp versinler, tazminat borçlarını ödesinler. Genel Başkanları belediyele­ri borçlarınd­an kurtarsın, bundan sonra da sağa sola ekonomi dersleri vermeyi bıraksınla­r” dedi.

 ??  ?? Avukat Murat Sultansu Kılıçdaroğ­lu’na inşaat projesi hakkında söylediği sözler nedeniyle’ adli yargıyı etkilemeye teşebbüs’ ten suç duyurusund­a bulunulmuş­tu. Ahmet Deniz Atabay
Avukat Murat Sultansu Kılıçdaroğ­lu’na inşaat projesi hakkında söylediği sözler nedeniyle’ adli yargıyı etkilemeye teşebbüs’ ten suç duyurusund­a bulunulmuş­tu. Ahmet Deniz Atabay
 ??  ??
 ??  ?? ozel.istihbarat#sabah.Fom.tr ÖZEL İSTİHBARAT
ozel.istihbarat#sabah.Fom.tr ÖZEL İSTİHBARAT

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye