Sabah

Yeni Zarrab vakası mı çıkarmak isteniyor?

-

.üçük bir operasyon geçirdiğim için birkaç gündür evde istirahat ediyorum. Malum izinde olunca da geç kalkıyorum. Ama dün sabahın köründe acı acı çalan telefon sesiyle erkenden ayağa dikildim. Telefonun ucundaki kişi yurtdışı bağlantılı bir şirketin tepe yöneticisi arkadaşımd­ı. “Haberin var mı?Dev bir operasyon oldu. ABD’ye para gönderen 417 kişi gözaltına alındı” deyince yataktan fırladım. “Ne oldu” demeye kalmadan arkadaşım “İran’la medikal ticareti yapan tanıdığım bir şirketin ortağını da gözaltına almışlar. Araştırsan­a” diyerek telefonu kapadı.

İran, ABD, kara para, operasyon kelimeleri yan yana gelince açıkçası bir anda duraksadım. Altından ne çıkacak diye düşünmeye başladım.

O arada İstanbul Cumhuriyet Başsavcılı­ğı’nın açıklaması geldi. Gönderilen meblağ 2.5 milyar liraya tekabül ediyor. 28 bin 88 hesaba para transferi yapılıyor. Parayı gönderen 417 kişinin birbiriyle ilişkisi olduğu belirtiliy­or. Paranın 5 bin TL ve üzerindeki meblağlard­a yollanması fark edilmek istemedikl­erini gösteriyor.

Belli ki, organize bir iş var. Olayın perde arkasında, Türkiye’yi ABD’de Reza Zarrab benzeri bir davayla karşı karşıya bıraktırma­k isteyenler­in olup olmadığını birkaç güne anlarız.

Ancak...

Bana göre, şu soruların yanıtlanma­sı gerek. Birincisi, gözaltı listesinde İran’la ticaret yapan kazançları­nın bir kısmını yurtdışına gönderen tacirler de var mı?

İkincisi, Türkiye’ye sıcak para zaten bu tür insanlarda­n geliyor. Operasyon yanlış duyurulduğ­u için sıcak para ürker mi?

Üçüncüsü, para ABD’de yerleşik İranlılar’ın hesapların­a gidiyor. Ama nasıl oluyorsa, bu kadar hassas oldukları bir konudan haberleri olmuyor?

Uzun lafın kısası, operasyond­a sapla samanın iyi ayırt edilmesi gerekiyor. Bu yüzden İstanbul Cumhuriyet Başsavcılı­ğı ve İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’ne büyük iş düşüyor.

GLOHN JXQJRU#VDEDK FRP WU

 ??  ?? 'LOHN *ÜN*g5 S2N N2.7$
'LOHN *ÜN*g5 S2N N2.7$

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye