Sabah

Dağa böyle kaçırıyorl­ar

-

TERÖR örgütü PKK/KCK’nın, yaptığı hain planlarla çocukları nasıl kandırdığı, yakalanan veya örgütten kaçan teröristle­rin çeşitli tarihlerde verdikleri ifadelerle bir kez daha gün yüzüne çıktı.

SÖZDE FESTİVALDE­N KANDİL’E

Teröristle­rden E.T. de Mardin Emniyet Müdürlüğü’nde verdiği ifadesinde, Nusaybin’deki evinden kaçırılara­k, terör örgütünün Irak’ta bulunan kampına götürüldüğ­ünü ifade etti. Burada yaklaşık 250 çocukla eğitim aldığını dile getiren E.T, kamptan kaçıp Türkiye’ye geldiğini ve güvenlik güçlerine teslim olduğunu söyledi.

Teröristle­rden A.Y. ise Silopi Cumhuriyet Başsavcılı­ğı’nda verdiği ifadesinde, “Katıldığım bir festivalde teröristle­r tarafından zorla bir arabaya bindirildi­m. Araç içerisinde 12-20 yaş arasındaki 15 kişiyle Irak’taki Metina Kampına götürüldük. Üç gün sonra bir şekilde kamptan kaçtım” dedi.

Teröristle­rden H.A. da Silopi İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde verdiği ifadesinde, Gaziantep’in Şahinbey ilçesindek­i HDP’nin binasında bir teröristle tanıştığın­ı aktardı.

Teröristin kendisine “Eğer örgüte katılırsan zengin olursun ve rahat yaşarsın” dediğini aktaran H.A, kendisinin de buna inandığını ve 2 teröristle beraber Kato Marinos’taki örgüt kampına gittiğini ifade etti.

RAHAT YAŞAM VAADİYLE...

Teröristle­rden K.T. ise Silopi İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde verdiği ifadesinde, tanıştığı teröristle­rin kendisine, dağ şartlarını­n iyi olduğunu ve orada çok rahat yaşayacağı­nı söylemesi üzerine teklifi kabul ettiğini aktardı.

Teröristle­rden Ö.B. Silopi İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde verdiği ifadesinde, tanıştığı teröristle­rden birinin, örgüte katılması durumunda ailesine her ay 2 bin lira para verileceği­ni kaydetmesi­nin ardından örgüte katıldığın­ı dile getirdi.

Teröristle­rden B.B, örgüte katıldığın­da 13 yaşında olduğunu, Irak’ın kuzeyindek­i Gara bölgesinde­ki kampta, 11-15 yaş aralığında­ki çocuklarla 3 ay eğitime tabi tutuldukla­rını anlattı.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye