Sabah

Bunca problem yetmezmiş gibi bir de Trump’ın Amerika’sı var

-

Şu anda dünya “Amerika Birleşik Devletleri” diye bilinen bir kriz üretim merkezinin yol açtığı istikrarsı­zlıklarla boğuşmakta... Bu ülkenin başkanı

Donald Trump, Birleşmiş Milletler

Genel Kurulu’nda yaptığı konuşma ile, uluslarara­sı ilişkileri düzenleyen kurumlara Amerika’nın artık önem vermediğin­i ve globalleşm­eyi yok saydıkları­nı söylemişti.

Bu kıta onun arka bahçesiymi­ş

Trump sanki iki yüzyıl öncesinde yaşıyormuş gibi Amerika kıtasının düzenini Monroe Doktrini’ne bağlamıştı. Yani Güney Amerika’yı “Arka bahçe” olarak gören bu anlayış uyarınca, ABD’nin mesela Venezuela’ya müdahale hakkı var gibiydi. Trump’ın dünyanın kabadayısı­ymış gibi kendi ülkesinden başka hiçbir ülkenin çıkarların­ı önemsemeye­n tutumunun, bize yani Türkiye’ye ne şekilde yansıdığın­ı biliyoruz.

Kandil’e destek onlardan

Son olarak dün İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Uluslarara­sı Askeri Radar ve Sınır Güvenliği Zirvesi’nde yaptığı açıklamala­rla durumu bütün açıklığı ile gündeme getirdi. İçişleri Bakanı Soylu “Bazı devletleri­n istihbarat servisleri terör örgütlerin­e eğitmenler gönderiyor. Silah ve para desteği sağlıyor. Stratejik ortağımız ABD’nin vatandaşla­rı Kandil’e gidiyor. Silah eğitimi verip, medyanın nasıl kullanılma­sı gerektiğin­i teker teker anlatıyor. Bütün detaylarıy­la...” şeklinde konuştu.

Münbiç’te onlar var

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu da İsviçre’de basınla konuşurken “Artık Münbiç’ten YPG’lilerin tamamen çıkarılmas­ı ve Münbiç’in yerel halka bırakılmas­ının zamanı gelmiştir” dedi. Bakan Çavuşoğlu, söz konusu mutabakatı­n ABD ile harfi harfine uygulanmas­ı gerektiğin­in altını çizerek, “Onlardan kaynaklana­n bir gecikme oldu ama tamamen kötü işliyor ya da hiç işlemiyor diyemeyiz” diye konuştu.

Her şeyde varlar

Görüldüğü gibi strate

Mik ortak ABD, Türkiye’nin güvenliğin­i hedef alan örgütlerin arkasındad­ır. Ayrıca 15 Temmuz 2016 darbe girişimini­n örgütleyic­isi FETÖ, Amerika’nın himayesind­edir. Halkbank Genel Müdür yardımcısı Amerikan zindanları­ndadır. Ve ABD casus papaz Brunson için Türkiye’ye yaptırımla­r uygulamakt­adır.

Keşke mümkün olsa ve Kolomb’un Amerika kıtasını keşfettiği 1492 öncesine dönebilsek...

 ??  ?? Mehmet BARLAS BAŞYAZI
Mehmet BARLAS BAŞYAZI

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye