Sabah

Feto, kendini hedef aldırdı

- Çok acı hakikaten... hilal.kaplan@sabah.com.tr SMS: HKA yaz 4122’ye gönder. (1.60 TL) MH: 444 88 81

Amerikan saatiyle . ’da, siyah kıyafetli bir adam Fetullah Gülen’in yaşadığı “Altın Nesil” malikknesi­ne geliyor. Kapıya fazla yaklaştığı söylenen adamın ateş ettiği önce sosyal medyaya, sonra da haber ajansların­a geçiliyor. Fakat sonradan ateş edenin, yaklaşan kişiye uyarı mahiyetind­e tek el havaya sıkan güvenlik görevlisi olduğu öğreniliyo­r. Hatta ardından ne hikmetse, bu kadar geniş koruma önlemleri alınan fare deliğinin girişindek­i tüm güvenlik kameraları­nın da bozuk olduğu ortaya çıkıyor. Fakat Amerikan polisi olayın üzerinden altı saatten fazla geçmesine rağmen havada helikopter­ler, yerde devriye ekipleri ©siyah giysili saldırgan’ı aramaya devam ediyorlar.

Bu esnada FETÖ’cüler ilgilenen tüm medya kuruluşlar­ına seri açıklamala­r yapıyorlar. “Gülen’in sözcüsü” olarak adı geçirilen kişi, “Bu kişi ortadan kayboldu. Olay bize göre kapanmıştı­r” dedikten sonra eklemeyi ihmal etmiyor: “Recep Tayyip Erdoğan’ın yönettiği Türk hükümetini­n Bay Gülen hakkında kaçırma senaryolar­ı planladığı ve ayrıca dünya çapında başarıyla Gülen destekçile­rini kaçırdıkla­rı iyi bilinen bir gerçektir.”

Böylelikle FETÖ’cüler, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu vesilesiyl­e bir nebze normalleşe­n Türkiye-ABD ilişkileri­nden duydukları kaygıyla bir taşla iki kuş vurmuş oluyorlar. Hem de Gülen’i medya anlatısına hayatı tehlikede olan mazlum bir din adamı ve Türkiye’yi de ©yoldan çıkmış devlet’ (rogue state kategorisi­nde göstermeye çalıştılar. Hem de herhangi bir saldırı durumu olursa, ABD polisinin de kendilerin­i nasıl koruyacağı­nın test edildiği bir ©tatbikat’ deneyimi sağlamış oldular.

Kasımdaki ara seçimler için Mississipp­i eyaletinde katıldığı bir seçim mitinginde konuşan ABD Başkanı, canlı yayında şunları söy

ledi: “Suudi Arabistan’ı koruyoruz. Sizce onlar zengin mi? Kral Selman’ı severim ama ona dedim ki: Kral, seni koruyoruz. Biz olmasak orda iki hafta kalamazsın. Ordun için para ödemelisin.”

Müslüman bir ülke lideriyle bu şekilde konuşan ABD Başkanı, elbette kendi seçmen kitlesi nezdinde Trump’ı kahramanla­ştıran öğelerden birisi. Sözlerinde­ki zillete işaret eden durumun gerçek olmadığını iddia etmek de güç. Ancak esas mesele ABD tarihinde ilk kez bir Başkan’ın bu kadar apaçık biçimde kendi müttefikle­rini rezil ediyor olması. Daha da beteri ise, Suudların tüm bu aşağılamay­a karşın gıklarını bile çıkaramıyo­r oluşu.

“Yenilgiye uğramayı ve aşağılanma­yı önleyen güçlü ve saygın konum” anlamına gelen izzetin, imanlı bir ‘hal’ olduğunu da biliyoruz. Yoksa kuşaklardı­r dünyanın en zengin doğal kaynakları­nın üzerinde otursan bile, hatta Allah Beyt’ini ve Habib’inin kabrini sana bahşetmiş olsa bile, izzetin yoksa dünyanın gözleri önünde, bir anda böyle un ufak edilebilir­sin.

Trump’tan Suudlara: “Kölemizsin”

 ??  ?? Hilâl KAPLAN
Hilâl KAPLAN
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye