Sabah

İŞTE BİR DEVLET İLE BİR MİLLETİN İYİLİK ÖYKÜSÜ

Dünya mazlumları­nın tok sesi Türkiye, 8 yıldır Esad zulmünden kaçarak kendisine sığınan Suriyelile­re eğitimden sağlığa, psikolojid­en istihdama kadar birçok alanda destek vererek ‘İnsanlık budur’ dedirtti

-

Kızılay, Ağustos 2011’den bu yana Suriyelile­r için devlet adına verilen hizmetleri­n bilançosun­u çıkardı. Son iki yılda sosyal ve eğitim alanında 1 milyon 112 bin kişiye ulaşıldı. Gaziantep, Şanlıurfa, Hatay, Kilis, Mersin, Mardin ve Adana gibi toplam 14 ildeki 15 aktif toplum merkezi ile 433 bin sığınmacıy­a yaşamsal desteğin yanında entegresyo­n hizmeti verildi. gN&E RUHSAL YARALAR SARILDI ‘Toplum merkezleri’ ile sığınmacıl­ar önce psikolojik destek ile ruhsal yaraları sarıldı. Ardından Suriyelile­r; kadın, çocuk, yaşlı, genç ve sağlık durumların­a göre kategorile­re ayrılarak her grup için ayrı projeler geliştiril­di. Milyonlar hayata tutundurul­urken, bir arada yaşamak için sosyal ve kültürel projeler ile dünyada ilk sıraya yerleşti. Mülteciler­in ‘şehir yaşamında entegrasyo­nları’ için onlarca proje geliştiren Kızılay, bunun için 64 milyon TL harcadı. Kızılay, 60 bine yakın çocuk ve gence ulaşırken, kamp ve yetimhanel­erde 10 bin yetime ve 100 bine yakın kadına koruma, eğitim ve istihdam sağlandı. Suriye içinde de 2 milyar TL’lik insani yardım dağıtıldı. Sadece Suriye’nin kuzeyindek­i 12 yetimhaned­e 9 binden fazla yetime bakan Türkiye, ülke içindeki 26 kamp ve yetimhanel­erde yine 10 bine yakın çocuğa bakıyor. UNICEF’le birlikte oluşturula­n ‘Çocuk Dostu Alanlar’da 1,7 milyon çocuk için keyifli vakit geçirmeler­i ve beceri geliştirme amaçlı faaliyetle­r düzenlendi. Suriyelile­r, ‘geçim kaynağını geliştirme programı’ kapsamında iş ve istihdama kazandırıl­ıyor. Türkiye, Kızılay aracılığıy­la projelendi­rilen sağlık eğitim merkezleri ile 25 bin, aşevi projesi ile her gün 5 bin, çocuk koruma merkezleri ile 28 bin, SUY koruma bileşeni ile 5 bin, çocuk koruma alanlarıyl­a 44 bin, aile bağlarının yeniden inşa edilmesi için 2 bin ve 637 bin Suriyeliye ayni yardım desteği verildi.

 ??  ?? Türkiye; 111 bin mülteciye koruma hizmeti, 133 bin kişiye psiko-sosyal destek ve sağlık hizmeti, 112 bin kişiye sosyal-kültürel uyum hizmeti verdi.
Türkiye; 111 bin mülteciye koruma hizmeti, 133 bin kişiye psiko-sosyal destek ve sağlık hizmeti, 112 bin kişiye sosyal-kültürel uyum hizmeti verdi.
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? Tülay &ANBOLAT
Tülay &ANBOLAT
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye