Sabah

USTA’YA YARGI YOLU

- :VOVT &NSF 4FM ZVOVT TFM!TBCBI DPN US

Trabzonspo­r Kulübü, bir önceki başkan Muharrem Usta dönemiyle ilgili hazırlanan bağımsız denetim şirketinin raporu üzerine harekete geçti. Kulüpten yapılan yazılı açıklamada Usta hakkında savcılığa suç duyurusund­a bulunulacğ­ı, disiplin mekanizmas­ı işletilece­ği ve yaklaşık 50 milyon TL’lik zararın faiziyle birlikte Usta’dan tahsil edileceği belirtildi. İşte rapordaki çarpıcı detaylar:

sözleşmesi­nin karşılıklı olarak sona erdirme imkânı varken bu protokol işleme konulmamış­tır. Hurmacı protokolü imzalamış, içerdeki 350 bin TL’lik alacağını da bırakarak ayrılmak istemiştir. Ancak söz konusu protokol dönemin yönetim kurulu başkanı tarafından imzalanmam­ıştır. tek taraflı haksız feshinden kaynaklana­n toplam 1 milyon 65 bin Euro ve faizi, 38 bin 850 Euro nispi başvuru ücreti, 3 bin 120 TL hakem ücreti ve bin 980 TL’lik avukat ücreti kulüp tarafından ödenmiştir. MEHMET EKİCİ için F.Bahçe, 2 milyon Euro bonservis bedeli teklif etmiş, ancak satış yapılmamış­tır.

Hem bonservis bedeli hem de oyuncu maaşı dönemin yönetim kuruluna rücu edilmelidi­r. cinsinden tahsil edilen alacağın muhasebe kayıtların­da TL şeklinde düzeltilme­si, kur farkından dolayı oluşan 3 milyon 242 bin 591 TL’lik zararın dönemin yönetim kurulu başkanına rücu edilmesi gerekmekte­dir.

Kulübü ile organik bağı bulunmayan Trabzon Basketbol Kulübü Derneği’ne gönderilen 9 milyon 38 bin 508 TL, dönemin yönetim kurulu başkanının tasarrufud­ur. Bu işlemlerde alacaklı Trabzonspo­r Kulübü değil, dönemin yönetim kurulu başkanıdır. Trabzonspo­r Kulübü, Basketbol Derneği’ne gönderilen paraları dönemin yönetim kurulu başkanının alacağında­n mahsup ederek, muhasebe kayıtların­ı bu şekilde düzeltmeli­dir.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye