Sabah

Balkanlı miniklerle buluştu

MakedRnya’da dzenlenen etkinlikte öğrenciler­e Turkuvaz Medya Grubu’nun yayımladığ­ı Minika GO dergisi dağıtıldı

-

Makedonya’nın Gostivar şehrindeki Mustafa Kemal Atatürk İlköğretim Okulu’nda “Minika GO Balkanlı Miniklerle Buluşuyor” etkinliği düzenlendi. Etkinliğe Türkiye’nin Üsküp Büyükelçis­i Tülin Erkal Kara, Halkbank AD Skopje’nin (Halkbank Üsküp) İcra Kurulu Başkanı Bilal Sucubaşı, Turkuvaz Medya Grubu Balkanlar Temsilcisi Furkan Haykır, Okul Müdürü Oktay Nureddin, Türk kurum ve kuruluşlar­ının temsilcile­ri, öğrenciler ile öğretmenle­r katıldı. Öğrenciler­e Turkuvaz Medya Grubu’nun “Minika GO” dergisi dağıtıldı. “Türkiye” ve “Recep Tayyip Erdoğan” sloganları atan öğrenciler­e Büyükelçi Kara, “Sizlerle gurur duyuyoruz” diye seslendi. Kara, çocukların hayal dünyaların­ı daha da renklendir­mek, Türk kültürü ve edebiyatın­a dair ufuklarını genişletec­ek dergilerin dağıtılmas­ı için bir araya geldikleri­ni söyledi.

Dergilerin çocukların Dede Korkut, Yunus Emre, Mevlana gibi önemli fikir insanları ve halk kahramanla­rını daha yakından tanımaları­na vesile olacağını kaydeden Kara, Minika GO’daki öyküler, oyunlar ve resimlerin çocukların duygu ve düşünceler­i ile hayal dünyaların­ın gelişmesin­e büyük katkılar sağlayacağ­ını anlattı. Kara, “Sizlere en büyük tavsiyem şudur: Merak edin, bol bol okuyun, araştırın ve öğrenin. Hayallerin­izin peşinden gitmekten asla taviz vermeyin” dedi.

Turkuvaz Medya Grubu Yönetim Kurulu Başkan Vekili Serhat Albayrak’a teşekkürle­rini ileten Kara, şunları kaydetti: “Büyükelçil­iğin kapısı ardına kadar açıktır. Ne sorununuz olursa olsun, lütfen yanıma gelmenize hiçbir şey engel olmasın.” Dergiler, ülkenin farklı kentlerind­eki okullarda da dağıtılaca­k.

 ??  ??
 ??  ?? Trkiye’nin hskS %ykeloisi Tlin Erkal Kara, öğrenciler­e Minika GO dergisi dağıttı.
Trkiye’nin hskS %ykeloisi Tlin Erkal Kara, öğrenciler­e Minika GO dergisi dağıttı.
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye