Sabah

Bağırmayın artık Emirhan duyuyor

Duyma kaybı yaşayan 4 yaşındaki Emirhan, Türkiye’de ilk kez gerçekleşt­irilen balon uygulaması­yla yeniden doğdu. Sessiz dünyasını geride bırakan Emirhan, yanında yüksek sesle konuşanı uyarıyor

- (DITöR: Yasin ESKİKÖY - TASARıM: Nigar TEKİN

Yüksek ateşle gittiği hastanede yüzde 60’a yakın duyma kaybı yaşayan 4 yaşındaki Emirhan, Türkiye’de ilk kez gerçekleşt­irilen balon uygulaması­yla iyileşti. Anne Sevda Kozcağız, “Yanına gidip bağırmak zorunda kalıyorduk. Şimdi bize, ‘Bağırmayın, sessiz olun. Resim yapıyorum’ diyor” diyerek sevincini dile getirdi. Emirhan Kozcağız henüz 4 yaşında... 1.5 yaşındayke­n yüksek ateşle götürüldüğ­ü hastanede teşhis konuldu. Genizi etkileyen “üst solunum yolu enfeksiyon­u ile östaki borusu tıkanması” sonucu işitme yeteneğini yitirmişti. Orta kulak ile geniz arasında, içinde hava ya da sıvı geçişi olmayacak şekilde duran östaki tüpündeki kasların kasılması nedeniyle Emirhan’da yüzde 60 duymama sorunu başladı. Sevdaİsmai­l Kozcağız çifti, bu yüzden yüksek konuşmak zorunda kalıyordu.

‘TARİF EDİLEMEZ MUTLULUK’

Türkiye’de ilk kez 2015’te yapılmaya başlanan balon uygulaması ameliyatı Emirhan’a da uygulandı. Çocuklarda yüzde 100, yetişkinle­rde ise yüzde 98 başarı elde edilen operasyon, Emirhan’ın sessiz dünyasına ses kattı. Anne Sevda Kozcağız, “Emirhan, ‘oğlum’ sesini bile zor duyuyordu. Şimdi ise evde yüksek sesle konuşan dedesine, babasına, “Çok bağırmayın. Sessiz olun. Resim yapıyorum’ uyarısında bulunuyor. Bu inanılmaz bir mutluluk. Oğlumun sessiz bir dünyası vardı. Kreşe gidiyordu. Duyma sorunu bizi çok üzüyordu. Yanına gidip, sesimizi duyurmak için bağırmak zorunda kalıyorduk. Şimdi bağırmamam­ız için bizi uyarıyor” dedi.

 ??  ?? Emirhan, Prof. Dr. Çağlar Batman’ın uyguladığı tedavi programı sayesinde sağlığına kavuştu.
Emirhan, Prof. Dr. Çağlar Batman’ın uyguladığı tedavi programı sayesinde sağlığına kavuştu.
 ??  ?? SABAH
SABAH
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye