Sabah

Türkiye’den Endonezya’ya yardım eli

Türk halkı deprem ve tsunami sonrası Endonezya halkının yaralarına merhem olmak için kardeş elini uzattı. Türkiye Diyanet Vakfı, Türkiye’den gönderilen yardımları felaketzed­elere dağıtıyor

-

İstanbul Çekmeköy’de bulunan Erdem Koleji öğrenciler­i de Endonezya için yardım kermesi düzenledi. Minik öğrenciler, evlerinden getirdikle­ri yiyecekler­le yapılan iki günlük kermesten elde edilen geliri Endonezya’daki mağdurlara gönderdi.

Deprem ve tsunami ile sarsılan Endonezya yaralarını sarmaya çalışıyor. Sulawesi Adası’nda meydana gelen 7.5 büyüklüğün­deki deprem ve onun tetiklediğ­i tsunami sonucu hayatını kaybedenle­rin sayısı 2 bini geçti. Çok sayıda insan enkaz altında, halen 5 bin kişiden haber alınamıyor. Bölgede içme suyu ve temel gıda malzemesi sıkıntısı baş gösterirke­n, felaketzed­eler insani ihtiyaçlar­ını karşılamak­ta zorluk çekiyor. Felaketin ardından Türkiye, bölgeye yardım elini uzattı. Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) yardım kampanyası­na başladı. Endonezya’ya giden TDV ekipleri Türkiye’den gönderilen yardımları Endonezya halkına dağıtmaya başladı.

Sulawesi Adası’ndaki Palu ve Donggala’da sivil savunma ekipleri arama kurtarma çalışmalar­ına devam ediyor. Deniz suyunun çekilmesin­in ardından enkaz kaldırma çalışmalar­ı hızlanırke­n ümitler her geçen dakika azalıyor.

Endonezya Ulusal Afet Yönetim Ajansı (BNPB) deprem ve tsunaminin verdiği zararın 700 milyon dolardan fazla olduğu, yıkılan evlerin tekrar inşasının aylar alacağını söyledi. Felaketten etkilen yaklaşık 70 bin kişi ise evsiz kaldı.

7hRK +A/K,NDAN YARD,M

Palu’daki yardım faaliyetle­rini koordine eden TDV Hayri Hizmetler Uzmanı Abdullah Uçak, “Tsunami sahil şeridinden içeri 750 metre kadar olan alanı tamamen süpürdü. İçme suyu, gıda ve akaryakıt sıkıntısı yaşanıyor. Biz Türkiye Diyanet Vakfı olarak kriz masası oluşturduk. Uzman ekiplerimi­z bölgede çalışmalar­a başladı. Türk halkının gönderdiği, temel gıda ve temizlik malzemeler­inden oluşan yardım kolilerini dağıtmaya başladık” dedi.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? 6A%A+
6A%A+

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye