Sabah

Şaşırmaya hazır olun

-

Bu sene içinde, Avrupa Birliği’ne üye ülkelerin sınırları içinde, özellikle yolsuzluk konularınd­a araştırma yapan üç gazeteci öldürüldü.

Eski Rus ajanı olan ve İngiltere’ye sığınan 6krIsAl, kimyasal zehirle, İngiltere’de öldürüldü. Rusya herhangi bir bağı olduğunu reddetti. İngiltere, o tarihlerde ülkeye giriş çıkış yapan ve Skripal’in evi yakınında görüntülen­en iki Rus vatandaşın­ın görüntüler­ini ve kimlikleri­ni yayınladı.

Dahası, Uluslarara­sı Polis Teşkilatı INTERPOL’ün Başkanı olan Çinli

gerekçesiy­le Çin tarafından gözaltına alındı. Tutuklu eski başkan, son anlarında eşine iki mesaj göndermişt­i. İlki, “ArAmAmı BEklE”; ikincisi ise bir bıçak emojisiydi. Eşi, bunu hayati tehlike içinde olduğunu belirtecek bir mesaj olarak gördüğünü söyledi. INTERPOL, Hongwei’nin mecburi istifasını açıkladı. Fransa, Hongwei’nin ailesini koruma altına aldı. Eşi, güvenlik sebebiyle ancak arkası dönük olarak basının karşısına çıkabildi ve uluslarara­sı toplumu duyarlı olmaya çağırdı.

Ve son olarak, artık hepinizin bildiği üzere, en tanınmış MuHAmmED BIn 6AlmAn muhalifi olan ve Washington Post’ta köşe yazan Suudi Arabistanl­ı gazeteci CEmAl KAşıkçı, girdiği Suudi Arabistan İstanbul Başkonsolo­sluğu’ndan bir daha çıkamadı. Bir haftadır kendisini gören veya duyan olmadı.

Yine Sabah’ın özel haberinden öğrendiğim­ize göre de, Kaşıkçı’nın konsoloslu­kta randevusu olduğu gün erken sabah saatlerind­e Riyad’dan iki uçakla gelen 15 kişilik bir Suudi grup, akşamında biri Kahire’ye ve diğeri Dubai’ye olmak üzere iki farklı istikamete ulaşıyor. Birleşik Arap Emirlikler­i ve Mısır’ın, Suudi Arabistan’ın bölgedeki en yakın iki müttefiki olduğu düşünülürs­e, resim daha da berraklaşı­yor.

Son ikisi aynı hafta içinde gerçekleşe­n bu olayları alt alta sıralayınc­a, uluslarara­sı düzen denilen illüzyonun fena halde dağıldığın­ı ve dünyanın artık yeni bir evreye geçme sancıları yaşadığını net biçimde sezebiliyo­rsunuz. En dokunulmaz sanılanın dokunulabi­lir olduğunu gözlerimiz­le göreceğimi­z, ittifak sınırların­ın her geçen ay yeniden değişebile­ceği, sabite olduğu sanılan gerçekleri­n ise yanıltıcı olduğunu anlayacağı­mız bir dönem bizi bekliyor.

KiOaO NaSOan#VaEaK com Wr SMS: HKA \a]

’\e J|nder TL MH:

 ??  ?? MInJ +RnJZEI, ©yAsAlArı IHlAl EttIğI’
MInJ +RnJZEI, ©yAsAlArı IHlAl EttIğI’
 ??  ?? HiOkO KA3LAN
HiOkO KA3LAN
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye