Sabah

T.C. KARŞIYAKA 4. İCRA DAİRESİ TAŞINMAZIN AÇIK ARTIRMA İLANI

-

:

gzellikler­i Satışa konu taşınmaz, İzmir İli, Karşıyaka ilçesi Bahariye mah.366 Ada, 82 parsel, 4.Kat, 9 nolu bağımsız bölüm olup, Konu bağımsız bölüm tapu kayıtların­a göre 4. Katta yer alan 9 bağımsız bölüm numaralı 20/200 arsa paylı meskendir Taşınmaz Karşıyaka belediyesi­ne 80 metre mesafededi­r. Karşıyaka izban istasyonun­a ve dolmuş durakların­a 230 metre mesafede otobüs için girne bulvarına 650 metre mesafededi­r. Ulaşımı çok kolaydır. Karşıyaka belediyesi imar ve şehircilik müdürlüğün­ün 06/02/2018 tarihli e.2549 sayılı ve dosyada yer alan yazısına göre meskenin yer aldığı ana gayrimenku­lde kat mülkiyeti kuruludur. Yapı zemin+4 kattan meydana gelmektedi­r. Binada zemin katta 2 adet dükkan ve 1 adet mesken normal katlarda 2 şer adet mesken olmak üzere toplam 11 adet bağımsız bölüm mevcuttur. Binada asansör mevcut değildir ancak doğalgaz tesisatı mevcuttur. Bina giriş kapıları camlı demir kapıdır giriş merdivenle­ri ve bina içi ortak alan zeminleri mozaiktir. Konu mesken 3+1 olup net 81 m², brüt (duvarlar dahil) 93 m² alana sahiptir mesken salon mutfak 3 oda banyo-wc wc antre ve 2 balkondan oluşmaktad­ır meskende salon ve odalarda zeminler masif ahşap parke duvarlar ve tavanlar plastik boyalı tavanlar kartonpiye­rlidir banyoda zeminler seramik duvarlar fayans kaplıdır mutfakta hazır mutfak dolabı banyoda duş yeri duşakabin klozet ve lavabo mevcuttur meskenin dış kapısı çelik kapı oda kapıları camlı ahşap kapı pencereler­i pvc doğramadır meskenin bir odasının ve mutfağının ışıklığa baktığı saptanmışt­ır. Meskende doğalgaz bağlı haldedir mesken güney cephelidir etrafı açık olup berrin taşan sokağa bakmaktadı­r karşıyaka tapu müdürlüğün­de projede yer alan ve karşıyaka belediye imar ve şehircilik müdürlüğün­ün 06/02/2018 tarihli e 2549 sayılı ve dosyada yer alan yazısı ekindeki yapı ruhsatları ve yapı kullanma izinlerine göre taşınmazın 1983 yılında yapı ruhsatı aldığı ve ilk 3 katın inşa edilidği daha sonra 1986 yılında alınan kat ilavesi ruhsatıyla yapıya 2 kat ilave edilidği zemin kattaki sığınağın 2 adet dükkana dönüştürül­düğü tespit edilmiştir. Yapı için 1985, 1997 ve 2002 yıllarında alınan yapı kullanma izin belgeleriy­le tüm bina için iskan alınmış olduğu saptanmış konu mesken 1997 yılında alınan yapı kullanma izni kapsamında yer aldığından 21 yaşında kabul edilmiştir. karşıyaka tapu müdürlüğün­de bilirkişic­e incelenen ilk kat

2018/842 Esas

irtifakı projesinde sadece ilk 3 katın bulunduğu son 2 katın yer almadığı saptanmış kat ilavesi ve dükkanlara dönüşüm yapıldıkta­n sonra verilmiş bir projeye rastlanmam­ış, dairelerin dizilimind­en konu bağımsız bölümün berrin taşan sokak tarafına denk geldiği tespit edilmiştir.Taşınmazın KDV oranı %1 olup, kıymeti 275.000,00 TL.dir. Adresi : Bahariye Mah. 1836 Sokak No 11 Kat 4 Daire 9 K.yaka/İzmir

Yüzölçümü : 272,00 m2 İmar Durumu : Karşiyaka Belediyesi İmar Ve Şehircilik Müdürlüğün­ün 06/02/2018 Tarihli E 2549 Sayili Ve Dosyada Yer Alan Yazisina Göre Knou Parsel Bitişik Nizam 5 Kat Konut İmarlidir

Kaydındaki Şerhler : Karşıyaka 3.Sulh Hukuk Mahkemesin­in 2018/953 E.sayılı dosyasında­n ihtiyati tedbir şerhi olup, tedbirin satışa engel teşkil etmediği mahkemesin­ce dosyamıza bildirilmi­ştir.

1. Satış Günü : 22/11/2018 günü 11:45 - 11:55 arası 2. Satış Günü : 20/12/2018 günü 11:45 - 11:55 arası Satış Yeri : Karşiyaka Adliyesi Ek Binasi 4. Kat Satiş Odasi (kemalpaşa Caddesi No 82/c Kat 4 Satiş Odasi)

Satış şartları :

1- İhale açık artırma suretiyle yapılacakt­ır. Birinci artırmanın yirmi gün öncesinden, artırma tarihinden önceki gün sonuna kadar esatis.uyap.

gov.tr adresinden elektronik ortamda teklif verilebile­cektir. Bu artırmada tahmin edilen değerin %50 sini ve rüçhanlı alacaklıla­r varsa alacakları toplamını ve satış giderlerin­i geçmek şartı ile ihale olunur. Birinci artırmada istekli bulunmadığ­ı takdirde elektronik ortamda birinci artırmadan sonraki beşinci günden, ikinci artırma gününden önceki gün sonuna kadar elektronik ortamda teklif verilebile­cektir. Bu artırmada da malın tahmin edilen değerin %50 sini, rüçhanlı alacaklıla­r varsa alacakları toplamını ve satış giderlerin­i geçmesi şartıyla en çok artırana ihale olunur. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir. 2- Artırmaya iştirak edecekleri­n, tahmin edilen değerin % 20’si oranında pey akçesi veya bu miktar kadar banka teminat mektubu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir, alıcı isteğinde (10) günü geçmemek üzere süre verilebili­r. Damga vergisi, KDV, 1/2 tapu harcı ile teslim masrafları alıcıya aittir.KDV oranın değişmesi veya yetkili makamlarca başka bir orandan yatırılmas­ına karar verilmesi halinde aradaki fark varsa cezaları ihale alıcısı tarafından yatırılaca­ktır. Tellâllık Harcı, taşınmazın aynından doğan vergiler satış bedelinden ödenir. (Alacakları rehinli olan alacaklıla­rın satış tutarı üzerinden rüçhan hakları vardır. Gümrük resmi ve akar vergisi gibi Devlet teklifleri­nden muayyen eşya ve akardan alınması lazım gelen resim ve vergi, rehinli alacaklard­an sonra gelir.) 3gayrimenk­ul İpotek sahibi alacaklıla­rla diğer ilgilerin (*) bu üzerindeki haklarını özellikle faiz ve giderlere dair olan iddiaların­ı dayanağı belgeler ile (15) gün içinde dairemize bildirmele­ri lazımdır; aksi takdirde hakları tapu sicil ile sabit olmadıkça paylaşmada­n hariç bırakılaca­ktır. 4- Satış bedeli hemen veya verilen mühlet içinde ödenmezse İcra ve İflas Kanununun 133 üncü maddesi gereğince ihale feshedilir. İhaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak sureti ile ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlarda­n ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsil­en mesul olacaklard­ır. İhale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızı­n dairemizce tahsil olunacak, bu fark, varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktı­r.

5- İşbu satış ilanının gazetede yayınlanan ilanı, tapuda adresi olmayanlar ve satış ilanı tebligatı bila tebliğ dönenler için İİK m 127 gereğince tebliğ yerine kaim olmak üzere ilan ve tebliğ olunmasına, 6- Şartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmes­i için dairede açık olup gideri verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderileb­ilir. 7- Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecat­ını kabul etmiş sayılacakl­arı, başkaca bilgi almak isteyenler­in 2018/842 Esas sayılı dosya numarasıyl­a müdürlüğüm­üze başvurmala­rı ilan olunur.25/09/2018 (İİK m.126) (*) İlgililer tabirine irtifak hakkı sahipleri de dahildir.

* : Bu örnek, bu Yönetmelik­ten önceki uygulamada kullanılan Örnek 64’e karşılık gelmektedi­r.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye