Sabah

‘Polisle çatışın’ emrini o vermiş

TAnık UzmAn ÇAvuş NAIm MEmIş: 15 TEmmuz GECEsI BIzE ‘polIslE çAtışın’ EmrInI AlBAy VEysEl KAvAk vErDI

-

FETÖ’cü darbe girişimi sırasında Hava Kuvvetleri Komutanlığ­ı Güvenlik Harekât Merkezi’nde görev yapan uzman çavuşlar, darbeciler­in 15 Temmuz’da verdiği, “Gerekirse polisle de çatışın” emrini dönemin Hava Kuvvetleri Komutanlığ­ı Genel Sekreteri Darbeci Albay Veysel Kavak tarafından verildiğin­i söyledi.

TANIK ASKER ANLATTI

Ankara’da darbeciler harekât üssü olarak kullandığı Akıncı Üssü ile ilgili davanın dünkü duruşmasın­da Hava Kuvvetleri Komutanlığ­ı Güvenlik Harekât Merkezi’nde görev yapan Uzman Çavuş Naim Memiş tanık olarak dinlendi. Memiş, olayların saat 21.15 gibi başladığın­ı belirten Kavak, Genelkurma­y Başkanlığı tarafından silah sesleri gelmeye başladıkta­n sonra darbeci Albay Veysel Kavak’ın polise de ateş açılmasına yönelik verdiği emri, “Genel Sekreter Veysel Kavak beni arayarak bir anons yaptırmamı­zı istedi. Bana, ‘Neyle karşı karşıya olduğumuzu bilemiyoru­z. Bir terör saldırısı olabilir’ dedi. ‘Gelen kişiler asker ve polis kıyafetli de olabilir, girişlerin­e müsaade edilmeyece­k, kim olursa olsun. Gerekirse çatışılaca­k’ tarzında bir talimat verdi” ifadeleriy­le anlattı.

Memiş, kendisinin bu emri yerine getirdiğin­i söyleyerek, “Hatta bazı arkadaşlar olayı yanlış anlamışlar galiba ‘polisle mi çatışacağı­z’ diye. Ben dedim ki hayır, ben böyle bir şey söylemiyor­um, asker kanuna tabidir. İç Hizmet Kanunu’nda silah kullanma yetkileri neyse onu uygulayaca­ksınız diye kendimce bir düzeltme yaptım” sözleriyle kendisini savundu.

 ??  ?? ANKARA
ANKARA
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye