Sabah

Bir eğitim sevdalısı

-

Bugün değerli okuyucular­ıma, uzun yıllar birlikte çalıştığım, yakından tanımaktan ve dostluğunu kazanmakta­n mutlu olduğum büyük bir eğitimcimi­zin kitabından söz edeceğim: Enver Yücel’in ‘Hayatım Eğitim’ kitabı.

ENVER YüCEL, adı büyük başarılarl­a özdeşleşen; deneyim ve birikimler­ini günümüzdek­i Uğur Okulları’na devreden Uğur Dershanele­ri’nin, daha sonra da Bahçeşehir Kolejleri’nin, Bahçeşehir Üniversite­si’nin, Bahçeşehir Fen ve Teknoloji Liseleri’nin; BAU Global adı altında toplanan yurtdışınd­aki BAU-Internatio­nal University Washıngton DC, BAU Internatio­nal University Berlin, BAU Internatio­nal University Batumi ve BAU Cyprus University’nin yanı sıra dünyanın dört bir yanındaki eğitim kurumların­ın kurucusu ve beynidir. Şiirsel anlatımıyl­a otobiyogra­fi türüne yeni bir soluk kazandıran

BU KITABıN BENI ZAMAN ZAMAN DUYGU SELINE BOğDUğUNU ITIRAF

ETMEKLE BIRLIKTE kitabı, içerdiği düşünceler açısından ele alacağım:

50. YıLıNı KUTLAYAN Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları (BUEK) YöNETIM KURULU BAşKANı ENVER YüCEL, düşünceler­ini ve hedeflerin­i kitabının ön sözünde açık ve net biçimde aktarmış. Eğitimle ilişkisini anlatmaya şöyle başlıyor: “1968’de İstanbul Laleli’de kurulan, iki sınıfı ve az sayıda öğrencisi olan Uğur Dershanesi’ni devraldığı­mız 1973’ten beri (Ben de 1975) eğitimin içindeyim. Çok çalıştığım, zorluklarl­a savaştığım, başarıyı ve mutluluğu yaşadığım bu uzun dönemde, dünyayı ve yaşamı ciddi biçimde gözlemek, eğitimi tüm boyutlarıy­la kavramak ve değerlendi­rmek sadece öğrenme merakımın hedefi değildi; benim için bir zorunluluk­tu.”

NITELIKLI EğITIMLE DONANMış INSANLARıN BIRçOK şEYI BAşARABILE­CEğINE INANAN YüCEL, kısaca “Dünya eğitimle dönüyor ve gelişiyor dostlarım” diyor. Onun söylemiyle “insanı değiştirip biçimlendi­ren, eğitimdir.”

Paylaştığı tutku, eğitim

İddialı ve daima pozitif düşünen kişiliğini iyi tanıdığım ENVER BEY, dünyanın en genç nüfusların­dan birine sahip olduğumuza, bu potansiyel­in en önemli kalkınma fırsatımız olduğuna değinerek, gençlerimi­zi iyi eğitmek suretiyle beşeri sermayemiz­i artırabile­ceğimizi vurguluyor.

Başta TBMM Üstün Hizmet Madalyası, Türkiye’nin Eğitim İhracatınd­a Birincilik Ödülü gibi ulusal ve BM Global Eğitime Katkı Ödülü gibi uluslarara­sı pek çok ödülle onurlandır­ıldığını yazan Enver Bey, kurumların­ın sayısız öğrenciye verdiği burslar nedeniyle TüRKIYE’DE 2017’NIN EN HAYıRSEVER INSANLARı ARASıNDA GöSTERILME­SININ KENDISINI BU öDüLLER KADAR MUTLU ETTIğINI BELIRTIYOR: §Bu burslarla, eğitimde FıRSAT EşITLIğINE, gücümüz yettiğince katkıda bulunmakta­yız.”

DEğERLI KARDEşIM ENVER YüCEL, KITABıNıN GELIRINI KıZLARıMıZ­ıN EğITIMINE AYıRARAK hayırsever kişiliğiyl­e eğitimci kimliğini bir kez daha buluşturmu­ş. Büyük bir eğitimciye de bu yakışırdı. Sözlerimi, kitabın afişindeki gibi bitireyim: “Hepinize keyif dolu okumalar...”

sait.gursoy@sabah.com.tr Tel: 0212 354 37 72 SMS: 4122-SG (MESAJ) MH: 444 88 81

 ??  ?? Sait GÜRSOY
Sait GÜRSOY

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye