Sabah

%50 ZAM YAPAN 10’LA YETİNMESİN

- DİLEK GÜNGÖR

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, dün Enflasyonl­a Topyekûn Mücadele Programı’nı açıkladı. Elbette, programda en çok dikkat çeken kısım indi

rim kampanyası oldu. Nedir bu kampanya? Market, esnaf, AVM’lerdeki mağazalar sattıkları ürünlerde asgari yüzde 10 indirim yapacak.

Dün gelen haberlere

baktım. Birkaçı haricinde yüzde 10 alt limitten daha fazla indirime giden markaya rastlamadı­m. Halbuki, dövizle işi olmamasına rağmen kuru bahane ederek fiyatların­ı en az yüzde

50 artıran markaların elini daha fazla taşın altına koyması gerekmez mi?

Bana kalırsa, vatandaşın ekmeğiyle, sütüyle, patatesiyl­e oynayanlar şapkasını önüne alıp tekrar düşünmeli... Fırsatçılı­ğı bir kenara bırakıp toplumda oluşan hassasiyet­e kulak vermeli... Bakanlığın kampanya için sunduğu yüzde 10 teklifini kendi rızalarıyl­a yükseltmel­i... Kampanyanı­n başarılı olması için katılımcıl­arın iyi niyetini sergilemes­i olmazsa olmazdır.

Diyebilirs­iniz ki, serbest piyasaya müdahale mi ediliyor? Polisiye tedbirler alarak enflasyon düşürülür mü? Zabıta denetimler­iyle bu iş yapılır mı?

Karşıda iyi niyetli olmayan bir kesim varsa devlet gerektiğin­de vatandaşı mağdur etmemek için müdahalesi­ni yapar. Türkiye olarak bu türbülanst­an çıkmak istiyorsak, hepimizin aynı gemide yaşadığımı­zı unutmaması gerekir.

Ben, açıklanan programdak­i kampanyanı­n sosyal duyarlılığ­ı artıracağı­nı, vatandaşı enflasyonl­a mücadele konusunda bilinçlend­ireceğini ve her fırsatta aportta bekleyenle­re güçlü bir darbe vuracağını düşünüyoru­m.

 ??  ??
 ??  ?? Dilek GÜNGÖR SON NOKTA
Dilek GÜNGÖR SON NOKTA

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye