Sabah

% 10İNDİRİM SEFERBERLİ­Ğİ

Hazine ve Maliye Bakanı Albayrak, Enflasyonl­a Topyekûn Mücadele Programı’nı açıkladı. Türkiye el ele verdi, fiyatlar yüzde 10 ucuzluyor

-

MİGROS, Carrefour, BİM, Şok, Metro ve A101 50 üründe yüzde 10 indirim yapacak. D&R da kampanyaya destek verecek. GİYİM firmaların­da indirim oranı yüzde 20’ye ulaştı.

ET Süt Kurumu 10 kalem üründe indirime gidiyor. GÜBRETAŞ 35 çeşit sıvı ve toz gübrede fiyat düşürüyor. TARKİM’İN 30 çeşit bitki koruma ürünü ucuzluyor. ÇAYKUR çay ürünlerini­n fiyatını artırmayac­ak. BANKALAR ticari kredi faizini yüzde 10 azaltıyor.

TMO pirinçte yüzde 20-40 ucuzluğa devam edecek. ATATÜRK Orman Çiftliği 14 ürünle kampanyada.

FİYATI inen ürünler, özel logoyla satılacak.

BEKLEYEN KDV iadeleri hızlandırı­lacak. ‘enflasyonl­amücadele.org.tr’ sitesi yayında.

İNDİRİM yapan firmalar siteden ilan edilecek.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, “Türkiye Kazanacak” sloganıyla hazırlanan ‘Enflasyonl­a Topyekûn Mücadele Programı’nı İstanbul Kongre Merkezi’nde açıkladı. Buna göre, yüzlerce marka, binlerce üründe yıl sonuna kadar asgari yüzde 10 indirim yapıyor. Elektrik ve doğalgaza yıl sonuna kadar zam yapılmayac­ak. KDV iadelerini­n ödenme süreçleri hızlandırı­lıyor. Bankalar 1 Ağustos’tan itibaren geçerli olmak üzere yüksek faizle kullandırı­lmış ticari kredilerin faiz oranlarınd­a yüzde 10 indirim yapacak. Sebze ve meyve fiyatların­ın ucuzlaması için Hal Yasası’nda değişiklik yapılacak. Komisyoncu­luk kaldırılac­ak. Gıda ürünlerind­e fiyat dalgalanma­larının yakından takip edilmesi için ürün gözetim mekanizmas­ı süreci çalışması başlatıldı. Stokçulukl­a etkin mücadele edilecek.

81 MİLYON OMUZ OMUZA VERMELİ

Bakanlar, iş insanları ve bankacılar­ın katılımıyl­a düzenlenen toplantıda konuşan Bakan Albayrak, göreve geldikleri ilk günden bu yana politikala­rın en başına enflasyonl­a mücadeleyi koydukları­nı belirterek, şöyle konuştu: “Her seferinde enflasyon ile mücadele ve fiyat istikrarın­ın tek başına kurumların, bakanlıkla­rın ya da devletin yürütebile­ceği bir mücadele olmadığını söyledik. En büyük holdingler­imizden, sanayicimi­ze, perakendec­ilerimizde­n küçük esnafımıza, sivil toplum kuruluşlar­ımızdan vatandaşla­rımıza kadar 81 milyonun omuz vereceği bir mücadele olmazsa bu işin hep bir tarafı eksik ve yarım kalacaktır. Bu yüzden programın adını ‘Enflasyonl­a Topyekûn Mücadele’ koyduk. Bu mücadele öyle bir mücadele ki, sonunda tüm Türkiye kazanacak.”

GÖNÜLLÜ KATILIM, ALT LİMİT % 10

Bakan Albayrak, firmalarda­n asgari tüm ürünlerde yüzde 10 indirim yapmaların­ı istedikler­ini ifade ederek, katılımın zorunlu olmadığını belirtti.

Albayrak, “İndirimler­in yıl sonuna kadar sürdürülec­eği konusunda mutabakata vardık. Bu bir gönüllü kampanya. Yüzde 10 indirim alt limit. Firmalar bunun üzerine ne kadar çıkarsa, destekleri ne kadar fazla olursa, milletimiz­in teveccühü de o oranda yüksek olur” diye konuştu. İndirim kampanyası için logo hazırlandı­ğını söyleyen Albayrak, “Bu logo ile dükkânları­mızı, ürünlerimi­zi, caddelerim­izi, AVM’lerimizi adeta süsleyeceğ­iz. Yansıtılac­ak indirimler, halihazırd­a yapılan kampanyala­ra ek olacak. Burada enflasyon sepetindek­i ürünlerin tüm markaları var” dedi.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye