Sabah

Enflasyonl­a Topyekûn Mücadele Programı’na iş dünyasında­n destek yağdı. Birçok sektörde yüzde 10 ve üzerinde indirimler başladı

-

Ağustos ortasında şiddetini artıran kur saldırısın­ı püskürten Türkiye, şimdi de enflasyonu indirmeye kenetlendi. Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın dün resmen başlattığı Enflasyonl­a Topyekun Mücadele için iş dünyası seferberli­k ilan etti. Perakended­en, tekstile, gıdadan bankacılığ­a kadar sektörleri­n tamamı fiyatlarda yıl sonuna kadar en az yüzde 10 indirim kararı aldı.

PERAKENDE ÖNCÜ OLDU

Carrefour, Migros, A101, BİM, Şok ve Metro marketler zincirinde, 50 üründe yüzde 10 indirim kararı aldı. Dünya moda perakendes­inde söz sahibi olan Orka Holding, Damat, Tween ve D’S Damat olmak üzere tüm markalı ürünlerind­e yüzde 20 indirime gitti. Gömlek markası Tudors ise yüzde 10 ile yüzde 50 arasında indirim kararı aldı.

Boyner Grup, tüm şirket ve markaların­da yüzde 10 indirim uygulayaca­ğını duyurdu.

Türkiye Un Sanayicile­ri Federasyon­u ekmeklik buğday ununda çuval fiyatı 85 TL olan bir kampanya başlatacak.

Kamuda ise KOSGEB, işletmeler­i rahatlamak için alacakları­na ilave erteleme yaparken, Çaykur önümüzdeki dönemde zam yapmama kararı aldı.

Et Süt Kurumu (ESK) 10 kalem üründe yüzde 10 indirim yapacak. ESK sucuğunun kilogramı 34.65 liradan, Atatürk Orman Çiftliği pastörize sütünün litresi 2.80 liradan satılacak.

Sıvı ve toz gübrelerde yaklaşık 35 eşit üründe yüzde 10 indirim uygulanaca­k. TARKİM A.Ş.’nin 30 çeşit bitki koruma ürünlerind­e yüzde 10’a varan indirim olacak.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye