Sabah

Kaçak teknesinde 8 ÖLÜ 26 KAYIP

Yunanistan hayali yine faciayla bitti... İzmir Karaburun’dan Ege’yi geçmek isteyen 35 mültecinin içinde bulunduğu tekne battı. 8 mültecinin cesedi karaya vurdu. Iraklı bir kadın ise 28 saat yüzerek kurtuldu

- SABAH

İZMİR’DEN Yunanistan’a geçmek isteyen mülteci teknesinin pazartesi günü battığı ortaya çıktı. 8 ceset bulunurken, 28 saat yüzerek kurtulan Iraklı kadının ifadesi doğrultusu­nda kayıp 26 kişi aranıyor.

İzmir’den Yunanistan’a geçmek isteyen 35 mültecinin içinde bulunduğu tekne pazartesi günü battı. 8 mültecinin cesedi bulunurken, 28 saat sonra kurtulan bir kadının ifadesi doğrultusu­nda kayıp olduğu düşünülen 26 mülteci aranıyor.

İzmir’de pazartesi akşamı, yasadışı yollarla Yunanistan’a geçmek için Karaburun ilçesinden denize açılan 35 mültecinin içinde bulunduğu tekne, bir süre sonra henüz bilinmeyen bir nedenle battı. Gece yarısı, tekneden kopan tahta parçaların­ın kıyıya vurduğunu gören vatandaşla­r bölgeyi incelerken, suda Irak uyruklu Mıhabat İsmael Ali’yi yarı baygın vaziyette buldu. Üzerindeki can yeleği sayesinde hayatta kalmayı başaran kadın, vatandaşla­rın da yardımıyla Karaburun İlçe Jandarma Komutanlığ­ı’na getirildi. Ali ifadesinde, bir gün önce (8 Ekim’de) 35 kişi olarak, denize açıldıklar­ını ancak teknenin bir süre sonra battığını anlattı. Iraklı kadın, can yeleği sayesinde Kuyucak Plajı’ndan karaya çıktığını söyledi. Bu ifade üzerine Sahil Güvenlik ekipleri arama başlattı.

Hastanede tedavi edilen Iraklı Mıhabat İsmael Ali’nin 5 çocuğu ve eşiyle 5 Ekim’de Irak’tan İstanbul’a geldikleri­ni söylediği öğrenildi. Polisteki ifadesinde 8 Ekim sabahı Foça’dan denize açıldıklar­ını anlatan Ali’nin, “Tekne saat 21.00’de battı. Bende ve çocuklarım­da can yeleği vardı, eşimde yoktu. Olay esnasında çocuklarım­ı göremedim. Dalgalar hep sırtımızda­n vuruyordu. Eşimle beraber yüzmeye başladık. Dün öğle saatine kadar eşim hayatta kalmayı başardı ancak dalgalara dayanamadı. Yaklaşık 28 saat suda kaldım” dediği belirtildi. Ali, bulunan cesetlerde­n ikisinin kendi çocukların­a ait olduğunu teşhis etti. Ekiplerin kayıp 26 kişiyi arama çalışmalar­ı sü rüyor.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? Iraklı Mıhabat İsmael Ali
Iraklı Mıhabat İsmael Ali

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye