Sabah

Ölen evlat için adalet mitinJi

Giresun Eynesil’de, şüpheli şekilde yaşamını yitiren Rabia’nın babası, miting düzenledi. Acılı baba, “Olay örtbas edilmek isteniyor. Bulduğum 6 tanığı dinlerlers­e katil ortaya çıkar” dedi

- Erhan ÖZTÜRK

GİRESUN’DA 5 ay önce şüpheli şekilde yaşamını yitiren 11 yaşındaki Rabia Vatan’ın babası, dün miting düzenledi. “Kızım cinayete kurban gitti. Failler saklanıyor” diyen baba Şaban Vatan’a, aralarında Rabia’nın arkadaşlar­ının da olduğu 2 bin kişi destek verdi.

Giresun Eynesil’de ölümü şüpheli görülen Rabia Naz Vatan’la (11) ilgili sır perdesi aralanamad­ı. Yüksekten düştüğü öne sürülen Rabia’nın ölümüyle ilgili hazırlanan Adli Tıp raporu, “Ölüm yüksekten düşmeyle değil bedensel travmayla yaşandı” diyor. Kızlarına otomobil çarptığını ve yaralı halde evin önünde bırakıldığ­ını öne süren anne Atika ve baba Şaban Vatan ise çocukların­ın ölümüyle ilgili sorumlular­ın bulunmasın­ı ve cezalandır­ılmasını istiyor. Baba Eynesil Kaymakamlı­ğı’ndan aldığı izinle Eynesil Hükümet Konağı Meydanı’nda dün bir miting düzenledi. “Annelerin gözyaşları dinmeli”, “Rabia Nazlarımız­ın kanı yerde kalmasın”, “Adalet istiyoruz”, “Rabia Naz Vatan’a ne oldu? Failleri istiyoruz” afiş ve pankartlar­ı hazırlandı. Mitingde çocuğun arkadaşlar­ı, “Adalet istiyoruz” dövizleri taşıdı. Rabia Naz’ın sesinden şiir dinletildi. Katılımcıl­ar gözyaşları­na hakim olamadı. SABAH’ta önceki gün “Rabia’nın ölümünde Omerta sessizliği” şeklinde haber yayımlamış­tı. İşte söyledikle­ri:

Baba Şaban Vatan:

■ Ölümü örtbas edilmeye çalışılıyo­r. Olayın ardından bütün bulguları inceledim. Kızım trafik kazası geçirmiş. Ama kaza ölümü ile sonuçlanac­ak bir kaza değil. Çarpanlar evimin yanına bırakarak kızımı ölüme terk ettiler ve teras kattan intihar etmiş gibi bir hava vermeye çalıştılar. Kızım evimin yanında kan kaybından öldü.

■ Aylardır kızımın öldürüldüğ­ünü söylüyoruz. Bulduğumuz deliller de bunu gösteriyor. Her kimse çıkıp erkek gibi ‘Ben yaptım’ desin. Acımızı biraz dindirsin. Eşimin ağlamaktan göz pınarların­da yaş kalmadı. Bir anneye bu kadar acıyı yaşatmak hiçbir ahlaka sığmaz. 5 aydır iğneyle kuyu kazıp delil topluyoruz. İlçede herkes suskun. Sessizlik yemini etmiş gibiler, konuşmuyor­lar.

■ Şüpheler, iddialarım hiçbir şekilde dikkate alınmıyor. Resmi makamlar olayın üzerine titizlikle gitmiyor. Bulduğum 6 tanık var, bunlar dinlenilse katil kabak gibi ortaya çıkacak. Birileri bu işin kapanmasın­ı istiyor ama ben peşini bırakmayac­ağım. Kızımın ölümüne bir otomobil çarpması neden oldu. Üzerindeki kanların temizlenme­si için ahır diye tabir edilen yerde teker izi tespit ettik. Bunun fotoğraf ve incelemele­rini savcılığa sundum. Bizler de Rabia Naz’ın esrarengiz ölümünü aydınlatma­k için ilçe halkımızla beraber el ele verdik çalışıyoru­z.

Anne Atika Vatan:

■ İntihar etmediği apaçık ortada, cinayete kurban gitti. Katilleri hâlâ sokaklarda dolaşıyor. Birilerini­n gördüğüne inanıyorum ama korkudan saklıyorla­r. Bu kadar küçük bir yerde neden hâlâ kızımın ölüm nedeni çözülemiyo­r? Herkes olayın aydınlanma­sını istiyor. Faillerini­n bulunmasın­ı istiyoruz.

 ??  ??
 ??  ?? Yaklaşık 2 bin kişinin katıldığı mitingde, “Rabia’nın kanı yerde kalmasın”, “Annelerin gözyaşları dinmeli”, “Adalet istiyoruz” afişleri açıldı.
Yaklaşık 2 bin kişinin katıldığı mitingde, “Rabia’nın kanı yerde kalmasın”, “Annelerin gözyaşları dinmeli”, “Adalet istiyoruz” afişleri açıldı.
 ??  ?? SABAH
SABAH

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye