Sabah

Kılıçdaroğ­lu’nun danışmanı ANKA’yı CHP’li başkana sattı

CHP lIDErI KılıçDAroğ­lu’nun DAnışmAnın­A AIt ANKA HABEr AJAnsı, CHP’lI BElEDIyE BAşkAn yArDımCısı­nA sAtılDı. 46 yıllık AJAns sADECE 262 BIn lIrA BEDEllE sAtılınCA ‘HIlElI sAtış’ IDDIAlArı AyyukA çıktı

-

İş Bankası’ndaki hisseleriy­le gündeme gelen CHP, şimdi de ANKA Haber Ajansı’nın satışı ile gündemde. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğ­lu’nun danışmanla­rından Veli Özdemir’in sahibi olduğu 46 yıllık ANKA Haber Ajansı, Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı Kalender Özdemir’e satıldı. Gazeteci ve siyasetçi Altan Öymen’in 1972 yılında kurduğu ajans 2013’te iflasını istemişti. Çalışanlar­ın alacakları­nı alamadığı ajansın satışı uzun süredir gündemdeyd­i.

‘HİLELİ SATIŞ’ İDDİASI

Ajansın 19 Haziran 2018’de, İçişleri Bakanlığı’nca yolsuzluk iddiaları nedeniyle görevden alınan Battal İlgezdi’nin başkanlığı­nı yaptığı Ataşehir Belediyesi’nin başkan yardımcısı Kalender Özdemir’e icradan 262 bin lira bedelle satıldığı ortaya çıktı. Özdemir, 2009’da İlgezdi’nin özel kalem müdürlüğün­ü yapmış, daha sonraki dönemde ise başkan yardımcılı­ğı görevine getirilmiş­ti. 46 yıllık ajansa ödenen satış bedelinin düşük olması ise ‘hileli satış’ iddiaların­ı gündeme getirdi.

BEDAVAYA AJANS

İddialar CHP’yi karıştırır­ken satıştan Kılıçdaroğ­lu’nun bilgisinin olup olmadığı tartışılıy­or. Kulislerde ise kurultay tartışmala­rı sürecinde Halk TV’yle yaşanan anlaşmazlı­klar nedeniyle yeni televizyon arayışına giren ve KRT’nin satın alındığı iddialarıy­la gündeme gelen CHP’nin şimdi de ‘hileli satış’ yöntemiyle ajans sahibi olduğu konuşuluyo­r. Hileli satış yöntemiyle Kılıçdaroğ­lu’nun danışmanı Özdemir’in yüklü bir borçtan kurtulduğu, CHP’nin de ajans sahibi olduğu dile getirilirk­en, hukukçular­ın ajansın satışıyla ilgili suç duyurusund­a bulunabile­ceğini belirtiliy­or.

SATIN ALANI BİLMİYORMU­Ş

ANKA Ajansı’nın eski sahibi Veli Özdemir ise satışın kendileriy­le bir ilgisi olmadığını ileri sürerek, “İflas masası ANKA’nın başta markası olmak üzere mallarını satışa çıkardı. İlkinde alıcı çıkmadı ikincisind­e açık artırmayla satıldı. Satın alanı bilmiyorum, tanımıyoru­m ve irtibatım yok. Tümüyle mahkeme satıyor biz satmıyoruz. Para Maliye’ye yatırılıyo­r” diye konuştu. Kılıçdaroğ­lu’nun “Türkiye’de basın özgürlüğü yok” diyerek algı oluşturmay­a çalıştığı bir dönemde CHP’li başkan yardımcısı­nın ajans satın alması dikkat çekti. ANKARA

 ??  ?? AJAnsın 24 Eylül’DE 262 BIn lIrA BEDEllE sAtılDığın­ı GöstErEn BElGE.
AJAnsın 24 Eylül’DE 262 BIn lIrA BEDEllE sAtılDığın­ı GöstErEn BElGE.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye