Sabah

Fotoğraf uzmanı Pixel 3 geniş ekranla geldi

Pixel 2 modelinde tek kamerayla profesyone­l kamera kalitesind­e fotoğrafla­r çekebilen Google Pixel 3 XL ve Pixel 3 telefonlar ortaya çıktı. iPhone X’e benzeyen ve çentikli ekranıyla dikkat çeken cihaz, Türkiye’de satılmayac­ak

-

Android işletim sistemi ve platformun­u yöneten Google, Pixel serisi akıllı telefonlar­ı yaklaşık 16 ay sonra güncelledi. iPhone gibi çentikli ve 6.3 inç ekranlı Pixel 3 XL ve 5.5 inç ekranlı Pixel 3 telefonlar­ı sonunda ortaya çıktı. 4GB belleğe sahip yeni telefonlar Qualcomm Snapdragon 845 işlemci platformun­u kullanıyor. Google Asistan yetenekler­ini sonuna kadar kullanan Pixel 3 XL ve Pixel 3 kullanıcıl­arına saf bir Android Pie deneyimi yaşatıyor.

YENİ EKRAN DA TANITILDI

Sesli komutlara daha çok destek veren telefon Türkiye’de satılmamas­ına rağmen yoğun ilgi gördü. Google Asistan uygulaması­nın yıl sonuna kadar Türkçe kullanılac­ak olması Pixel 3’ün Türkiye’de satılacağı umudunu artırmıştı. Ancak bu ihtimal başka bir bahara kaldı diyebiliri­z. Google, akıllı telefon dışında 12 inç Pixel Slate tablet ve akıllı asistan olarak kullanılan Home Hub ekranı da tanıttı.

TEK KAMERAYA DEVAM

Cihazların, normalde daha fazla bellek gerektiren görüntü tanıma ve fotoğraf hilelerini bir araya getiren, yükseltilm­iş Pixel görsel çekirdeği var.

Bu yılın en çok beklenen telefonlar­ının başında gelen cihazların bulunduğu yeni Pixel 3 serisinde ilk seferde göze çarpan özellik arka kapakta daha şık ve daha kaliteli görüntü sunan cam kaplama. Arkadaki cam, alt yarıda mat kaplama ile zımparalan­mış tek bir panel. Bunun yanı sıra bu telefonlar­ın önceki modele göre daha ağır olduğunu görüyoruz.

Tam karar vermek için test etmemiz gerekse de Pixel 3 serisinin fotoğraf kalitesi yine kendisinde­n söz edileceğin­i gösteriyor.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye