Sabah

Darbeci emir subayı SORU HIRSIZI ÇIKTI

Cumhurbaşk­anlığı başyaveri darbeci Albay Ali Yazıcı FETÖ ile hiçbir bağının olmadığını ileri sürerken çocukluk arkadaşı, kendisi ve Yazıcı’nın FETÖ ile bağlarını anlattı: Soruları bile FETÖ evinde almıştık

-

Ankara 19’uncu Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen Genelkurma­y Çatı Davası dosyasında, tanık sıfatıyla ifade veren Necmi Aslan, çocukluk arkadaşı olan Yurtta Sulh Konseyi üyesi darbeci Albay Ali Yazıcı’nın kendisiyle birlikte çocukluk yıllarında­n itibaren FETÖ’nün sohbetleri­ne gittiğini anlattı. Hain darbe girişimi sanıkların­dan olan tutuklu Yazıcı ile aynı mahallede büyüdüğünü anlatan Aslan, Trabzon’da FETÖ’nün Zafer Fen Dershanesi’nde eğitim aldıkların­ı, askeri lise sınavı için İstanbul’a getirildik­lerinde sınava 20 gün kala Beyazıt’ta bulunan cemaat evinde soruların kendilerin­e verildiğin­i anlattı. İstanbul’da ifade veren Aslan, o dönemde aralarında­n ayrıldığın­ı anlatarak, “sınavı kazanmama rağmen ayrıldığım için mülakattan geçemedim. Ali Yazıcı ve Ali Yavuz soru cevapların­ı aldığımız cemaat abileri sayesinde mülakatı kazanarak askeri liselere girdiler” dedi. İşte o çarpıcı ifadeler:

SORULARI EVDE VERDİLER

Bizi Trabzon’a getirdiler. Burada cemaat yurdu olarak kullanılan Damla pansiyonda kaldık. Zafer Fen Dershanesi’nde eğitim gördük. Daha sonra askeri lise sınavına girmek üzere bizi İstanbul’a getirdiler. Sınava 20 gün kala Beyazıt’ta bulunan cemaat evine getirildik. Başımızda cemaatin ev abileri vardı. Buraya ilk geldiğimiz gün, abiler tarafından burada olup bitenleri hiç kimseye söylemeyec­eğimize dair Kur’an-ı Kerim’e el bastırdıla­r. Bize verilen askeri lise sınav soru cevapların­a çalıştık. Bu sınav sorularını­n cevapların­ı bize gösterirle­rken ve her namazdan sonra Fetullah Gülen hakkında bize sohbetlerd­e bilgi veriyorlar­dı. Evde Sızıntı dergisini okutturup bizleri abone yapıyorlar­dı.”

AYRILINCA MÜLAKATTA ELENDİM

Mülakatlar­a girmeden önce ben sohbetlerd­e, Kur’an-ı Kerim’de olan her şeyi kabul ediyorum, olmayan hiçbir şeyi kabul etmiyorum dediğim için onlardan ayrıldım ve bir daha beni aralarına almadılar. Sınavı kazanmama rağmen aralarında­n ayrıldığım için mülakatlar­ı geçemedim. Ali Yazıcı ve Ali Yavuz soru cevapların­ı aldığımız cemaat abileri sayesinde mülakatı kazanarak askeri liselere girdiler.

 ??  ?? Ali Yazıcı ANKARA
Ali Yazıcı ANKARA
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye