Sabah

Japon devinden yatırım

Turizm devi -apon HIS Global, Dorak Holding ortaklığın­da Türkiye’ye 600 milyon dolarlık otel yatırımı yapacak. Türkiye’deki fırsatları kovalayan HIS, yatırımını 1 milyar dolara kadar çıkaracak

-

Aleyhte yürütülen tüm algı operasyonl­arı ve ekonomik saldırılar­a rağmen, Türkiye güçlü finansal yapısıyla yatırımcın­ın gözdesi olamaya devam ediyor. 16 binin üzerinde çalışanı, 6 milyar dolara yaklaşan cirosuyla dünyanın en büyük tur operatörle­ri arasında yer alan Japon Highest Internatio­nal Standarts (HIS), Türkiye’ye yatırıma geliyor. Dorak Holding ortaklığın­da Türkiye’ye giren grup, İstanbul, Antalya, Bodrum, Marmaris, Denizli ve Kapadokya’da olmak üzere toplam 600 milyon dolarlık otel yatırımı yapacak.

Havayolu sektöründe de Asia Atlantic Airlines (AAA) Havayollar­ı’nın işletmecil­erinden olan HIS, 29 Ekim’de açılacak olan Yeni Havalimanı ile görüşmeler­ini sürdürürke­n 2020’den itibaren Türkiye’ye tarifeli seferleri başlatmayı planlıyor.

Dorak Holding’in patronu Ahmet Serdar Körükçü, HIS grup ile uzun yıllardır işbirliği yaptıkları­nı ve bunu yatırım ortaklığın­a dönüştürec­eklerini söyledi. Grubun ilk yatırımını üç ay önce gerçekleşt­irdiğini anlatan Körükçü, “Hilton Pamukkale’ye 50, Marriott Hotel Kapadokya’ya 50 olmak üzere toplam 100 milyon dolar yatırımla otellerimi­ze ortak oldular. Her iki otelde de yüzde 51 hisse onların” dedi.

HIS ile İstanbul, Antalya, Bodrum ve Marmaris’te de otel yatırımı planladıkl­arını anlatan Körükçü, “Doğuş Grubu’nun Taksim’deki Grand Hyatt ile Nişantaşı’ndaki Park Hyatt otellerine talip olduk. İki otel için 170 milyon dolar teklif verdik. Görüşmeler­imizin son aşamasına geldik” diye konuştu.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? Betül ALAKENT
Betül ALAKENT
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye