Sabah

Araplar İstiklal’i birinci yapıyor

- PERAKENDE

en büyük ikinci çorap üreticisi Penti’nin patronu Sami Kariyo, Enflasyonl­a Topyekûn Mücadele Programı ile devletin vatandaşla­ra “Korkma arkandayım, seni koruyorum” dediğini söyledi. Bu adımla ciddi bir güven ortamı oluştuğunu söyleyen Kariyo, “Büyümeye ve mağaza açmaya devam edeceğiz. Ülke olarak ‘kriz var’ söylentile­rine teslim olmadık. Ekonomi beklenti meselesidi­r. Beklentiyi doğru yönetirsen­iz işiniz kolaylaşır” dedi. Bu yılı 1.2 milyar liralık ciro ile kapacaklar­ını belirten Kariyo ile hem enflasyonl­a mücadele sürecini hem de 2019 beklentile­rini konuştuk.

İlk adım olarak ürünlerimi­zin yüzde 30’ununu oluşturan grupta sene sonuna kadar yüzde 10 indirim yapacağız. 18 Ekim’de ise 4 gün sürecek büyük bir sütyen kampanyası başlatıyor­uz. Yüzde 38’e varan indirimler yapacağız. Ay sonuna doğru pijama gurubunda yüzde 20-30 arasında indirimle devam edeceğiz. Kasım ayında büyük bir indirim yapacağız.

Hayır, düşmedi... Eylül ayında yüzde 16’lık adetsel artışımız var. Bu cirosal olarak yüzde 40’lık bir artışa tekabül ediyor. Bu indirim kampanyala­rı tüketiciyi heyecanlan­dırıp, harekete geçirecek. Ekim ve kasım aylarında ciddi bir tüketim artışı görüşülece­ktir. Yılı yüzde 35’lik büyüme ile kapatırız.

357’si Türkiye’de, 153’ü yurtdışınd­a toplam 510 mağazamız var. Bu yıl yurtiçinde 25’e yakın mağaza açtık. Hedefimiz bu sayıyı 30’a çıkarmak. Birçok mağazayı da büyüttük. Bünyemizde 3 bin 500 kişi çalışıyor. İstihdamda küçülmeye gitmeyeceğ­iz. Yeni mağazalarl­a ilave istihdam yaratacağı­z. 2019’da yurtiçinde 25-30 mağaza açabiliriz. Hemen hemen her ilde mağazamız var. Bizi her sınıftaki kadın tercih ediyor. İnce kadın çorabında payımız yüzde 50 civarında. Hatta üç yıldır şirketimiz­in amiral ürünü yüzde 40’la iç giyim oldu. Çorap 12’lere indi. Artık kadınlar naylon çorap giymiyor, pamuklu giyiyor.

Burada çok iyi bir performans gösterdik, pazarı büyüttük. Ciromuzun yüzde 19-20’sini plaj giyimi oluşturuyo­r. Artık insanlar parasını doğru bir şekilde harcamak istiyor. Aksi aptallık olarak görülüyor.

34 mağaza ile Romanya’da çok ciddi bir oyuncuyuz. Kazakistan’da da kendi mağazaları­mızla büyüme yolunu seçtik. İran büyük bir pazardı bizim için, maalesef oraya ürün yollayamıy­oruz. Azerbaycan, Gürcistan, Balkan ülkeleri, Suudi Arabistan güçlü olduğumuz pazarlar. Kuzey Irak’ta, Bağdat’ta ve Şam’da da varız... Hedefimiz Orta Avrupa’dan başlayıp Avrupa’ya açılmak. sektörü için Arap turistin söyleyen Sami büyük bir nimet olduğunu girişindek­i Kariyo, “İstiklal Caddesi’nin zaman anında mağazamıza Araplar girdiği

O mağazada ciromuzun satış birincisi oluyor. yapıyoruz. yüzde 60-70’ini Araplar’dan payları yüzde Toplam ciromuz içindeki daha fazla pijama 3-4’ler seviyesind­e. Bizden diye konuştu. ve sutyen alıyorlar”

 ??  ??
 ??  ?? )eride CEM
)eride CEM

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye