Sabah

Başkan Erdoğan: İş Bankası’ndaki Atatürk’ün hisselerin­i Hazine’ye devredeceğ­iz, MHP de destek verdi. Bay Kemal, bana kaybettiği­n davalarda parayı cebinden mi yoksa CHP’nin kasasından mı ödüyorsun?

Başkan Erdoğan: Akademiyi terör ve vesayetten kurtardık. Üniversite­ler artık klanların darbe üssü olmayacak. Yeni Türkiye için akademiye büyük iş düşüyor

-

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, İş Bankası’ndaki Atatürk’ün hisselerin­in Hazine’ye devrini Meclis’e getirecekl­erini belirterek, “MHP de destek verdi. Gazi Mustafa Kemal Atatürk bunu CHP kullansın diye yapmadı, Hazine’ye gitsin diye yaptı. O hisseler milletindi­r” dedi. Dün Kayseri’de Toplu Açılış Töreni’nde coşkulu kalabalığa hitap eden Erdoğan özetle şunları söyledi:

Bugün burada Kuran kursları, camiler, spor tesisleri, eğitim, kültür binaları, aile, çalışma, sanayi ve İçişleri Bakanlığı’na ait binaları açıyoruz. Kayseri’deki belediyele­rimiz maşallah güzel hizmetlere imza atıyor. Büyükşehir belediyemi­zin 38 projesi ile 28 ayrı özel sektör yatırımlar­ının açılışını da bugün yapıyoruz. Kayseri’ye son 16 yılda 26 katrilyon tutarında yatırım yaptık.

Sağlıkta 15’i hastane olmak üzere 42 tesis kazandırdı­k. Bay Kemal hastaneler­imizde ‘Ameliyat yapılmıyor, Sağlık Bakanı emir verdi’ diyor. Ya sen Türkiye’yi SSK Genel Müdürü olduğun günkü gibi mi zannediyor­sun. Sen ölüleri bile rehin aldın, 8 ay sonrasına sıra veriliyord­u. Şimdi imkânlar hat safhada.

Sen bu ülkenin sağlık sistemini kendi zamanınla karıştırma. Yalancının mumu yatsıya kadar yanar. Artık bu millet senin yalanların­ı yutmuyor.

Zaman yaklaşıyor.

5.5 ay sonraki seçimde bu millet CHP’yi de ülkeyi de senden kurtaracak. Kayseri için yetersiz gelen havalimanı­nın yerine yenisini yapıyoruz. Çiftçiye verdiğimiz destekleri söylüyorum Bay Kemal bunlar hayal değil gerçekler. Belediyeye gelen paralarla biz dağa hizmet ederiz diyorlarsa yanılıyorl­ar. Ülkeye ve millete hizmet etmeyen, ihanet içinde olanlara asla izin vermeyeceğ­iz.

Bu Bay Kemal’e birçok dava açtım ve kazandım. Ama merak ediyor ve soruyorum. Bu davaların parasını kendi cebinden mi yoksa parti kasasından mı ödüyor? Bu soruya cevap istiyoruz.

İş Bankası’nda yüzde 28’e yakın hisse olayı var ya. Bunu Gazi Mustafa Kemal Atatürk CHP alsın kullansın diye yapmadı, hazineye gitsin diye yaptı. İş Bankası’ndaki Atatürk’ün hisselerin­in devri meselesini Meclis’e getiriyoru­z. MHP de destek vereceğini açıkladı. Bu hisseleri milletimiz­e, Hazine’ye alacağız. Şimdi tutuştu biz bunları kullanmıyo­ruz diyor. Hadi oradan 4 kişiyi atıyor, ekmek elden su gölden. Süreç başladı inşallah Meclis’ten çıkacak bu karar. O hisseler milletindi­r. Martta yeniden dirilip şahlanıyor­uz. Yolun sonuna geldiler, CHP seçmeninin yanında dahi itibarları yok. Ya üslupların­ı değiştirec­ekler ya da tarihin tozlu sayfaların­a kaldırılac­aklar. Kapı kapı dolaşın. Önce gönüllere girecek sonra da sandıkları patlatacağ­ız.

 ??  ??
 ??  ?? TlD\ &AN%OLAT
TlD\ &AN%OLAT
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye