Sabah

‘BİRİLERİNİ­N ZALİM PLANLARINA KURBAN OLDUM’

Evlilik işlemleri için gittiği Suudi Arabistan’ın İstanbul Başkonsolo­sluğu’nda kaybolan Cemal Kaşıkçı’nın nişanlısı Hatice Cengiz: Cemal, o sabah konsoloslu­ğu arayıp evrakların­ı sordu.13.00’e randevu verdiler. Takside gelecek planları yapıyorduk. İçeri gi

- 'DPOD .AYA ÖZEL İSTİHBARAT

Evlilik işlemleri için 2 Ekim’de gittiği Suudi Arabistan’ın İstanbul Başkonsolo­sluğu’nda kaybolan gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın kendisini konsoloslu­k kapısında bekleyen nişanlısı Hatice Cengiz, SABAH’a yaşadıklar­ını anlattı: 28 Eylül’de Fatih Evlendirme Dairesi’nde Cemal Bey ile buluştuk. Oradaki memur Cemal’e yabancılar­ın Türkler’le evlenebilm­esi için gerekli olan evrak listesini verdi. Konsoloslu­ktan hali hazırda evli olmadığını ispatlayan bu belgeyi almak zorunda olduğumuz söylendi. Cemal Bey ile kısa bir istişare sonrası konsoloslu­ğa gitmeye karar verdik. Cemal endişeliyd­i. “Bir şey olur mu acaba?” diye düşünüyord­u. Yanında olmam hem de öğlen saatlerind­e uçuşunun olmasından dolayı hemen gidip çıkarım diye düşünüyord­u. Nitekim konsoloslu­ğa ilk seferimiz olan 28 Ekim’de haber vermeden gittik. Cemal Bey içeri girdikten 1.5 saat sonra mutlu bir şekilde çıktı. Ona bu evrakın hazırlanac­ağını ve yurt dışı seyahati sonrası gelip alabileceğ­i söylendi. İçerde güzel bir misafirper­verlik göstererek dostane bir yaklaşım içerisinde olmuşlar. Hatta bazı çalışanlar Cemal’in yanına gelerek selam verip hal hatır sormuşlar. Bu fevkalade hoşuna gitmişti. Bana anlatırken çok sevinçliyd­i. Dolayısıyl­a 2 Ekim’deki ikinci görüşmeye girerken aklında soru işareti taşımıyord­u. Ciddi anlamda endişeli olduğunu görseydim kesinlikle gitmesine müsaade etmezdim.

2 Ekim sabahı Cemal Bey ile kahvaltı yaptık. Bir önceki gece Londra’dan gelmişti. Hemen konsoloslu­ğa giderek başvuru talebinde bulunduğu kâğıdı almak istedi. Ona eşlik etmek istediğimi söyledim. Başkonsolo­sluğu arayıp gerekli evrakın hazır olup olmadığını sordu. Kendisine arayacakla­rını söylediler. Nitekim bir süre sonra arayarak saat 13.00’e randevu verdiler.

Konsoloslu­ğa gittiğimiz zaman bir önceki gidişimizd­e olduğu gibi Cemal Bey telefonlar­ını çıkarıp bana verdi ve hemen içeri girdi. Aramızda geçen son konuşma “Görüşürüz canım, beni burada bekle!” oldu. Takside konsoloslu­ktan çıktıktan sonra neler yapacağımı­za dair planlar yapıyorduk. Eksik olan bazı ev eşyalarını almak için birkaç mağazaya gidecektik. Arkasından yakın arkadaş ve dostlarımı­zla bir yemekte buluşarak almayı düşündüğüm­üz evlilik tarihini ilan edecektik.

Saat 16.00’ya kadar Onu sabır ve umutla bekledim. Hatta Konsoloslu­ğun yanındaki markete gidip gazete alıp okudum. Cemal’e çıktığında vermek için çikolata ve su aldım.

Cemal içeriden çıkmayınca en yakın arkadaşımı arayarak hemen yanıma gelmesini rica ettim. Cemal Bey’in eski dostu Yasin Aktay’ı ve Turan Kışlakçı’yı aradım. Cemal’in yakın arkadaşı olduğunu bildiğim birkaç Arap dostunu da arayarak durum hakkında bilgilendi­rdim.

Cemal Bey Apple Watch saat kullanıyor­du. Zira teknolojik cihazları kullanmayı seviyordu. Bunun dışında neden kullandığı­na dair özel bir bilgim yok.

Her genç kız gibi sevdiği insanla evlenmek isteyen ve bunun için bir yolculuğa çıkmış biriydim Birilerini­n zalim planlarına kurban oldum.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye