Sabah

Arda Turan hakkında 12.5 yıl hapis istendi

Futbolcu Arda Turan ile şarkıcı Berkay Şahin arasındaki kavgayla ilgili yürütülen soruşturma tamamlandı. Arda’ya 12.5 yıl, Berkay’a ise 2 yıl hapis talep edildi

-

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılı­ğı, futbolcu Arda Turan ile şarkıcı Berkay Şahin arasında yaşanan kavgaya ilişkin soruşturma­yı 5 günde tamamladı. Savcılık, Turan hakkında

12.5 yıla kadar, Şahin hakkında ise 2 yıla kadar hapis cezası istedi. Mahkemenin kabul etmesi halinde önümüzdeki günlerde taraflar hâkim karşısına çıkacak.

BERKAY’A TAKİPSİZLİ­K

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılı­ğı, 9 Ekim’de İstanbul Emirgan’da bir eğlence mekânında yaşanan olayla ilgili iki gün sonra soruşturma başlatmışt­ı. Soruşturma­yı dün tamamlayan savcılık, iddianames­ini başsavcılı­ğın onayına sundu. İddianamed­e, Arda Turan hakkında “Cinsel taciz”, “Ruhsatsız silah bulundurma­k”, “Genel güvenliği kasten tehlikeye sokmak” ve “Kasten yaralama” suçlarında­n 3 yıl 3 ay ile 12.5 yıl arasında hapis cezası istendi. Milli futbolcunu­n olayda kullandığı tabancanın Glock marka olduğu belirtildi. İddianamed­e Berkay Şahin hakkında ise Arda Turan’a “Hakaret” suçundan 3 ay ile 2 yıl arasında hapis cezası talep edildi. Şahin’in Turan’ı “Tehdit” ettiği suçlaması hakkında ise takipsizli­k kararı verildi.

BAŞSAVCILI­K ONAYLADI

Savcılığın hazırladığ­ı iddianame, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılı­ğı’nın onayına sunuldu. Başsavcılı­k incelemesi­nin ardından onaylanan iddianame, İstanbul 41. Asliye Ceza Mahkemesi’ne gönderildi. Mahkeme, 15 gün içinde incelemesi­ni tamamlayar­ak iddianame hakkında kabul veya ret kararı verecek. İddianamen­in kabul edilmesi durumunda taraflar, önümüzdeki günlerde hâkim karşısına çıkacak.

 ??  ??
 ??  ?? Berkay Şahin eşiyle. Arda Turan
Berkay Şahin eşiyle. Arda Turan
 ??  ??
 ??  ?? Eğlence mekânındak­i kavga, hastaneye taşınmıştı.
Eğlence mekânındak­i kavga, hastaneye taşınmıştı.
 ??  ?? SABAH
SABAH

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye