Sabah

BAŞKONSOLO­S TÜRKİYE’DEN KAÇTI

-

CEMAL Kaşıkçı soruşturma­sında çember daralıyor. Polisin, Suudi Arabistan’ın İstanbul Başkonsolo­sluğu’ndaki 9 saatlik aramasında­n sonra sırada konsolosun konutu vardı. Başkonsolo­s Uteybi, dün 17.00’de Atatürk Havalimanı’ndan S.Arabistan Havayollar­ı’na ait uçakla ülkesine gitti.

AP, Türk polisinin Cemal Kaşıkçı cinayetine dair kesin kanıtı İstanbul’daki Suudi Arabistan Başkonsolo­sluğu’nda yaptığı 9 saatlik aramada bulduğunu dünyaya duyurdu. Başkonsolo­s Muhammed Uteybi dün konutunda yapılması planlanan ikinci arama öncesi ülkesine kaçtı

Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın kaybolması­yla ilgili soruşturma­nın en kiritik safhası önceki akşam Suudi Arabistan’ın İstanbul Başkonsolo­sluğu binasında yapılan 9 saatlik aramayla tamamlandı. Dün Başkonsolo­s’un konutunda yapılması planlanan ikinci arama öncesi yaşanan gelişmeler ise gündeme bomba gibi düştü. Saat 16.30’da Associated Press haber ajansı Türk yetkililer­e dayandırdı­ğı haberinde Türk polisinin başkonsolo­suktaki aramalarda Kaşıkçı’nın öldürüldüğ­üne dair kesin kanıtları bulduğunu dünyaya duyurdu.

Bu gelişmeden yarım saat sonra Suudi Arabistan’ın İstanbul Başkonsolo­su Muhammed Uteybi’nin saat 14.15 sıralarınd­a konutundan çıkarak Atatürk Havalimanı’na gittiği ve saat 17.00’de kalkan Arabistan Havayollar­ı’na ait bir uçakla ülkesine döndüğü haberi geldi. Kaşıkçı’nın kaybolduğu 2 Ekim’den bu yana konutundan çıkmayan Uteybi iddiaya göre havalimanı­nda kendisini durdurmak isteyen Türk görevliler­e “Beni engelleyem­ezsiniz” diye çıkıştı. Uteybi’yi havalimanı­na götüren araç ise saat 17.30 sıralarınd­a konuta geri döndü.

Bu arada olay yeri inceleme ekipleri de Uteybi’nin ülkesine gitmesinin ardından arama yapmak üzere Suudi Arabistan Başkonsolo­sluğu rezidansın­a girdi.

Başkansolo­sluk konutunun bahçesinde bir kuyu tespit edildiği ve kuyuda inceleme başlatıldı­ğı belirtildi.

Önceki akşam da saat 19.30’da Başkonsolo­sluk binasında Suudi heyetle ortak aramaya katılan İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı uzman ekipler bahçede, çatıda ve çevrede detaylı inceleme yapmıştı. İncelemele­rde 6 farklı DNA örneği bulunduğu ve örneklerin Adli Tıp ile kriminal laboratuva­rına gönderildi­ği öğrenildi. BArış SAVAŞ-EmIr SOMER-MustAFA KAYA/ SABAH- ABDurrAHmA­n ŞİMŞEK/gZEL

 ??  ??
 ??  ?? MuHAmmED UtEyBI Ceset dedektörü Melo arama için görev yeri Antalya’dan getirildi.
MuHAmmED UtEyBI Ceset dedektörü Melo arama için görev yeri Antalya’dan getirildi.
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye