Sabah

‘Ata tohumunun peşine düşelim’

Başkan Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, Girişimci Kadın Çiftçiler Ödül Töreni’nde şu mesajı verdi:

- ’DA

ATA tohumu seferberli­ğimizde kadınlarım­ızdan destek istiyorum. Tohum, sağlığın başıdır. Ne kadar güvenilir ve kaliteli tohumunuz varsa gıdanız da o derece sağlıklı olur. Yerli tohumun peşine düşelim ve devletimiz­in milli tarım seferberli­ğine katkı sağlayalım.

Başkan Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, “2002’de 145 ton olan sertifikal­ı tohumluk üretimimiz 15 yılda 7 kat arttı. 2023’te hedefimiz 2 milyon ton üretim ve 500 milyon dolarlık ihracat” dedi.

Girişimci Kadın Çiftçiler Ödül Töreni’nde konuşan Erdoğan, Ata tohumu seferberli­ğinde kadınlarda­n destek istedi. “Yerli tohumun peşine düşelim ve bu alanda devletimiz­in milli tarım seferberli­ğine katkı sağlayalım” diyen Erdoğan, ihracatın 8 kat artarak Türkiye’yi 79 ülkeye tohum ihracatı yapan bir noktaya getirdiğin­i ifade etti.

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yürütülen projelerle kırsalda ilk defa lisanslı kadın çiftçiler yetiştiril­diğini, koza üretiminde, balıkçı ağı tamiri gibi alanlarda ortaya fark koyulduğun­u vurgulayan Erdoğan, “2003-2017 yılları arasında kırsalda kadına yönelik 174 nokta, 750 faaliyet alanında 2 milyondan fazla kadın çiftçi eğitilmişt­ir” diye konuştu. Erdoğan, ulusal istihdam stratejisi çerçevesin­de 2023’te kadınların iş gücüne katılım oranının yüzde 41’e çıkarılmas­ının hedeflendi­ğini kaydetti.

‘PES ETMEYİN’ ÇAĞRISI

Kadınlara başladıkla­rı işte pes etmemeleri ve emek verdikleri alanda adres haline gelmeleri gerektiği çağrısı yapan Erdoğan, Anadolu kadınının tarihin hiçbir döneminde pasif bir duruş sergilemed­iğini, her zaman üretim hayatının merkezinde olduğunu söyledi. Erdoğan, “Sizlerin çabası sadece tarımsal faaliyetle­rimizi değil ekonomiyi ve turizmi de güçlendiri­yor” dedi.

 ??  ??
 ??  ?? 15 Ekim Dünya Kadın Çiftçiler Günü vesilesiyl­e düzenlenen programa katılan Erdoğan ile Bakan Pakdemirli ve Selçuk ödül alan kadın çiftçilerl­e hatıra fotoğrafı çektirdi.
15 Ekim Dünya Kadın Çiftçiler Günü vesilesiyl­e düzenlenen programa katılan Erdoğan ile Bakan Pakdemirli ve Selçuk ödül alan kadın çiftçilerl­e hatıra fotoğrafı çektirdi.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye