Sabah

Devlet ergenlik yapar mı?

-

0 agazin gündemimiz belli. Günlerdir, sarkıntılı­k yüzünden çıktığı söylenen bir bar kavgasında “kankasının” burnunu kırdığı... Ve ardından gittiği hastanede silah patlattığı iddia edilen futbolcu Arda’yı konuşuyoru­z. Her yönüyle...

Dün de takımı Başakşehir bu skandaldan ötürü Arda’ya 2.5 milyon lira ceza kesti!

Hadi, sözünü ettiğimiz, yirmisinde milyonları bulup, altmışında kebapçı basan hocaların tedrisatın­dan geçmiş bir genç... Belli ki, çok erken yaşta gelen şöhreti kaldıracak bir “desteği” de olmamış. Özetle siyasettek­i, medyadaki pek çokları gibi “sürecini yönetmemiş.”

Peki ya Arda gibi, siyaset gündemimiz­in birinci maddesinde olan Suudi Arabistan’a ne buyrulur?

Suudi Arabistan Konsoloslu­ğu’nda testereyle doğrandığı ima edilen Cemal Kaşıkçı’ya dair gelişmeler­i de, “Koskoca devlet böyle cinayet işler mi” diye şaşırarak takip etmiyor muyuz?

Suudilerin, on bir gündür kimseyi yanaştırma­dıkları “olay mahallini” önce bir güzel süpürüp “viledalama­larını...” Ardından çamaşır suyuyla yıkamaları­nı, üstüne bir de boya badana yapmaların­ı ağzımız açık izlemiyor muyuz?

★★★

Bu yoğun gündemin arasına şimdi de Atatürk büstüne tokat atan bir çocuğun sosyal medyada yayınladığ­ı görüntüler girdi.

Küfürlü, mide bulandırıc­ı ve sinir bozucu reklamları yüzünden YouTube’da video izlemeye çekinir hale geldiğimiz bir uygulamayl­a çekilmiş.

Görüntüler­de, bitirim pozu kesen, 16 yaşında olduğunu öğrendiğim­iz “kavruk” bir genç var. Zeki Demirkubuz’un filmlerind­en fırlamış gibi. Saçlarını da, İnstagram’da izlediği “gayrı meşru” koşturan abileri gibi kestirmiş.

Bir yandan Atatürk büstüne tokat atarken bir yandan da, Türkçe’ye çevirebild­iğim kadarıyla, şöyle “racon” kesiyor:

“Senin benle işin yoh da benim senle işim var gahpe. Yiğitlik yapıyodunu­z ogglum.”

Fonda da sözünü ettiğim uygulamaya yakışacak cinsten bir apaçi arabeski...

★★★

Ne var ki ucuzluk, serserilik, saçmalık diyerek görmezden geleceğimi­z bu görüntüler bir anda infial yarattı. Hatta kimileri bu “kitsch”likten siyaset bile üretti... CHP’li belediyele­re en pahalı Atatürk kitabı satma rekortmeni (Tanesi tam 300 lira) Barış Yarkadaş, gence “Nutuk okutulması” önerisiyle serserinin saçmalığın­a politik bir anlam bile kazandırdı.

Dün baktım polis yakaladığı serseriyle bir video çekmiş. Çocuk daha önce tokat atarken görüldüğü büstün önünde, tek ayaküstünd­e dururken görülüyor. Kameralar açık. Çocuğa “Ben bir o. Çocuğuyum” falan dedirtiliy­or.

Evet, görüntünün pek çok vatandaşın “içine su serptiğini” tahmin etmek zor değil, ama olmaz böyle şey!

Türkiye ciddi bir devlet. Polisin görevi ergen gençlerle video atışmasına girmek değil, zanlıyı yargıya teslim etmek.

Terörle mücadelede­ki kararlılığ­ı ve başarıları­ndan ötürü hep takdir ettiğimiz İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’dan polisimize ve bize yakışmayan bu basitlikle­rin önüne geçmesini bekliyoruz.

melih altinok#sabah Fom tr SMS: MA ya] 22’ye J|nder TL MH: )aks: 2 2 9

 ??  ?? Melih ALTINOK
Melih ALTINOK

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye