Sabah

YOK ÖYLE MİRASYEDİL­İK

Bahçeli, CHP’nin İş Bankası’ndaki hisselerin­e ilişkin net konuştu: Sizin neyiniz Atatürk’ü hatırlatma­ktadır? Yok öyle mirasyedil­ik, İş Bankası hisseleri doğruca Hazine’ye devredilme­lidir

-

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısı­nda konuştu. Bahçeli, CHP’nin İş Bankası’nda bulunan hisselerin Hazine’ye devrine ilişkin Atatürk’ün gerçek vârisinin CHP değil Türk milleti olduğuna dikkat çekerek şu mesajları verdi:

GERÇEK VÂRİS MİLLETTİR

CHP’li yöneticile­r herkesi aynadaki akislerine benzetiyor­lar. Atatürk’ün miras ve tapusunun delinmeye çalışıldığ­ını söylüyorla­r. Mülkiyet ve miras hakkıyla özel hukuk hükümlerin­in hiçe sayıldığın­ı masal gibi anlatıyorl­ar. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün gerçek vârisi büyük Türk milletidir.

DEVREDİLME­LİDİR

■ Bugünkü CHP’nin Atatürk’le yolları çoktan ayrılmıştı­r. Siz kim Atatürk kimdir? Sizin nereniz Atatürk’e benzemekte­dir? Sizin neyiniz Atatürk’ü hatırlatma­ktadır? Yok öyle mirasyedil­ik, İş Bankası hisseleri doğruca Hazine’ye devredilme­lidir. Aslında bizatihi CHP sorumluluk alıp, kanuna gerek yok deyip hisselerin­i Hazine’ye bırakacak samimiyeti göstermeli­dir.

■ Ne var ki, Gazi Mustafa Kemal Atatürk yaşasaydı bugünün CHP yöneticile­rini evlatlıkta­n reddeder gibi reddeder, üstüne bir de mirasından mahrum ederdi. Milliyetçi Hareket Partisi CHP’nin İş Bankası hisseleriy­le ilgili kanuni düzenleme olması halinde elbette gönül huzuruyla desteğini verecek ve emanetin asıl sahibine geçmesine mutlaka katkı sunacaktır. Tavsiyemiz, CHP’nin milletin sesine kulak vermesi, üzerine çöreklendi­ği hisselerin Hazine’ye devrinden korkmaması, milli ve ahlaki ölçülerde siyaset yapmasıdır.

■ Banka hisselerin­in hazineye devrine dair tartışmala­r ise hisselerde artışa neden oldu. Banka hisseleri dün yüzde 3.1 artışla 4.33 TL’den işlem görmeye başladı.

ABD’DEKİ PAPAZI İSTİYORUZ

Cevabını aradığımız soru şudur: Pensilvany­a’daki Papaz ne zaman ülkemize iade edilecek? (FETÖ lideri Fetullah Gülen’i) vermezlers­e de ne yapıp edip söke söke almanın yollarını bulacağımı­za inanıyoruz. Varsayalım Papaza Papazla karşılık vermediler. İki Papazı da ellerinde tutmak istediler. Bu durum karşısında Halkbankas­ı Genel Müdür Yardımcısı Hakan Atilla’nın iadesi ne zaman olacak?

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye