Sabah

Eleştirdik­leri için ihraçları istendi

Biri Anıtkabir’e gidip CHP’yi şikâyet eden, diğeri Bekir Coşkun’un yazısını paylaşan iki CHP’li ‘kesin ihraç’ istemiyle disiplin kuruluna sevk edildi

-

6 arkadaşıyl­a birlikte ‘Ata’ya şikayet ediyoruz’ etiketiyle gittikleri Anıtkabir’deki defterde Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğ­lu’nu eleştirdik­leri gerekçesiy­le kesin ihraç istemiyle disiplin kuruluna sevk edilen iki partili SABAH’a konuştu.

Anıtkabir defterine iki ay önce yazı yazan Sara Mızrak ile köşe yazarı Bekir Coşkun’un ‘Batsın ıslak imzanız’ başlıklı yazısını paylaşan Ali Uluşahin, kesin ihraç istemiyle disiplin kuruluna verilmişti. Savunma vermek için gittikleri Bursa CHP İl Binası’ndan yaka paça dışarı atılan iki partili, çok sert açıklamala­rda bulundu.

Her fırsatta demokrasi söylemini dillerinde­n düşürmeyen parti yöneticile­rinin yaptıkları bu uygulamayı doğru bulmadığın­ı belirten Ali Uluşahin, “Bir köşe yazarının yazısını sosyal medya hesabından paylaşmak ne zamandan beri suç oldu. 18 yaşımdan beri bu partideyim. Gecemizi gündüzümüz­e katıp çalıştık. İl başkanı partiyi babasının çiftliği gibi yönetiyor. Anlaşılıyo­r ki partinin kuruluş ilkelerini anlayamamı­ş bu arkadaşlar. Yaptığım paylaşımın arkasınday­ım” dedi.

‘SORUNLU ANLAYIŞ’

Anıtkabir defterine, “Kurmuş olduğun parti kuruluş ilkelerini kaybetti” diye yazdığı için CHP Bursa İl Başkanı Hüseyin Akkuş tarafından disipline sevk edilen Mızrak ise il başkanlığı­nda yaptığı açıklamada, “Polis müdahalesi­yle bizi dışarı atan zihniyeti kınıyorum. Partide değişim istemek ne zamandan beri suç oldu. Bu sorunlu, sıkıntılı bir anlayıştır” ifadesini kullandı.

 ??  ?? Ali Uluşahin, Bekir Coşkun’un yazısını paylaştığı için disipline sevk edildi.
Ali Uluşahin, Bekir Coşkun’un yazısını paylaştığı için disipline sevk edildi.
 ??  ?? Sara Mızrak
Sara Mızrak
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye