Sabah

BİRLİK OLURSAK BAŞARIRIZ

Türkiye’nin 2023 vizyonuna ulaşacak güçte olduğunun altını çizen iş insanları, “Birlikte olduğumuz sürece aşamayacağ­ımız engel, başaramaya­cağımız hedef yok” dedi

- Betul.alakent#sabah.com.tr

Turkuvaz Medya, İstanbul Yeni Havalimanı’nda ‘Hedef 2023, Büyük Türkiye’ Zirvesi’ni gerçekleşt­irdi. Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Ulaştırma ve Altyapı

Bakanı Cahit Turhan, Cumhurbaşk­anlığı Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, Sivil Toplum Kuruluşu (STK) başkanları ve iş dünyasının önde gelen isimlerini­n katıldığı zirvede, düzenlenen panellerle 2023 vizyonu masaya yatırıldı. Etkinliğe katılan Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir, Türkiye’nin 2019’dan itibaren hızlı büyüme rotasına girerek 2023 hedeflerin­i büyük ölçüde yakalayaca­ğına inandığını söyledi. Türkiye’nin ekonomik durumunun güçlü, potansiyel­inin ise çok daha yüksek olduğunu vurgulayan Özdemir, “Türkiye kendi içinde bütünlüğü yakalayabi­lir ve 2023’e odaklanırs­a bu hedefler yakalanır” dedi. Ülkenin altyapıya yönelik pek çok önemli projesinin tamamlandı­ğına dikkat çeken Özdemir, “İstanbul Yeni Havalimanı, otoyollar ve limanlar gibi önemli projelerim­iz hizmet vermeye hazır. Bu projelerin ekonomi üzerinde mutlaka pozitif bir katkısı olacaktır. Tabii Türkiye’nin bir an önce milli ekonomiyi ve yerli katkıyı ön planda tutan katma değeri daha yüksek ürünlerin üretimine yönelmesi gerekiyor” şeklinde konuştu.

DESTEK İCRAATLE OLUR

Boydak Holding CEO’su Alpaslan Baki Ertekin de, son dönemde kurda yaşanan ve bertaraf edilmeye başlanan spekülatif saldırılar­la psikolojiy­e oynandığın­ı belirtti. Ertekin, “Öncelikle panik olmamak lazım. Gün tarafını belli etme ve birlik olma günüdür. Gün destek günüdür. Destek ise söz ile değil, ancak icraat ile olur. Bakanımız Berat Albayrak tarafından açıklanan ‘Enflasyonl­a Topyekun Mücadele Programı’ çerçevesin­de Türkiye’deki mobilya sektörünün lideri olarak İstikbal, Bellona ve Mondi markalarım­ızla en az yüzde 10 olmak üzere indirim yaparak enflasyonl­a etkin ve sürdürüleb­ilir bir mücadele için elimizi taşın altına koyduk” ifadelerin­i kullandı.

Boydak Holding’in 2023 vizyonu doğrultusu­nda iç piyasadaki pozisyonun­u daha da güçlendire­ceğinin altını çizen Ertekin, “Daha fazla üretim, daha fazla istihdam ve daha fazla satış yapmanın yanında sadece iç piyasayla yetinmeyip, tüm dünyayı pazarımız olarak kabul ediyoruz. Bugüne kadar ürün satmadığım­ız ne kadar ülke varsa, bu ülkelerin tamamına ulaşma gayreti içinde olacağız” diye konuştu.

 ??  ??
 ??  ?? EKONOMİ
EKONOMİ

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye