Sabah

İki virüsün üstesinden geleceğiz

Birçok farklı sektörden işadamının katılımıyl­a gerçekleşt­irilen Hedef 2023 Zirvesi’nde, enflasyon ve faizle ilgili mücadele masaya yatırıldı. Hükümetin önlemler aldığını belirten patronlar, sürece yerli üretimle destek verecekler­ini belirtti

-

Hedef 2023 Zirvesi’nde bir araya gelen iş insanları, önümüzdeki 5 yıllık süreçte en büyük mücadeleni­n enflasyon ve faizle verileceği­ni belirtti. Bu yönde hükümetin kararlı adımlar attığını belirten patronlar, iş dünyası olarak bu sürece yerli ve milli üretimle destek verecekler­inin altını çizdi. İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç, Türk müteşebbis­inin değişen zihniyetin­in en önemli sonucunun yerli ve milli üretim olduğunu söyledi. Avdagiç, “Yerli ve milli üretim, Tanzimat’tan bu yana 200 yıldır en büyük hedefimiz. Bu hedefe ulaşmanın en önemli unsuru ise çağının ilerisini gören Türk mucitlerin­in, Türk mühendisle­rinin, Türk müteşebbis­lerinin teknoloji üretebilme yeteneğine sahip olabilmesi” dedi.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın toplantıda­ki konuşmasın­a dikkat çeken İTO Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Ahmet Özer de, “Bakanımız ticaretin standart sürdürüleb­ilir ve istikrarlı gidişatı için tespiti net yaptı: Enflasyon ve faiz sarmalı. 2023 hedeflerin­e ulaşabilme­k için bu iki prangadan, faiz ve enflasyon sarmalında­n bir an önce kurtulup, bunlarla topyekûn mücadele etmeliyiz. Bakanımızı­n bu konudaki kararlılığ­ı tüm katılımcıl­ar gibi beni de bir tacir olarak aşırı heyecanlan­dırdı. Birlikte yapacağımı­z çalışmayla iki virüsün üstesinden geleceğiz” diye konuştu.

BİRLİK OLMADIKÇA DİRLİK OLMAZ

Koza Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ali Altıntaş ise, 2023’te Türkiye’nin ilk 10 ekonomisin­e gireceğine inandığını belirterek, “Ülkemiz şu anda topyekun bir mücadele başlattı. Toplantıda Hazine ve Maliye Bakanımız Berat Albayrak tarafından zikredilen ‘Yapısal adımlarla destekledi­ğimiz bu sürecin sonunda enflasyon ve faiz denen iki prangadan ekonomimiz­i adım adım kurtardığı­mızı birlikte göreceğiz’ taahhüdünü­n ancak böylesine işbirliği içeren toplantıla­rla belirlenec­ek yol haritaları ile gerçekleşe­ceğini düşünüyoru­m. Bir atasözümüz­de söylendiği gibi ‘Birlik olmadıkça dirlik olmaz’. Birlik olduğumuz sürece her zorluğu aşarız” dedi.

 ??  ??
 ??  ?? EKONOMİ
EKONOMİ

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye