Sabah

Af gündeme gelmedi fikri ittifak sürecek

BAŞKAN ERDOĞAN, MHP LİDERİ BAHÇELİ İLE GÖRÜŞMESİN­İ ANLATTI: Erdoğan-Bahçeli görüşmesin­de af gündeme gelmedi. “Emeklilikt­e yaşa takılanlar” konusunda AK Parti’nin yaklaşımın­da mutabık kalınırken, yerel seçimlerde de ittifakın süreceği mesajı verildi

- $1.$5$

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile yaptıkları görüşmede af konusunun hiç gündeme gelmediğin­i söyledi. Erdoğan, MHP’nin de sıcak baktığı prim gün sayısını doldurup yaşı bekleyenle­re emeklilik hakkı verilmesin­e ilişkin düzenlemey­e neden karşı çıktıkları­nı tüm detayları ile Bahçeli’ye anlattığın­ı belirtti ve “Sayın Bahçeli de bu konuda ikna oldu” dedi.

AF KONUŞULMAD­I

Başkan Erdoğan başkanlığı­nda toplanan AK Parti MYK’da, ülke gündeminde­ki konular tüm detayları ile masaya yatırıldı. Erdoğan, Bahçeli ile yaptığı görüşmeye ilişkin kurmayları­na çok kısa bilgi verdi. MHP’nin teklifi ile birlikte Türkiye kamuoyunun önemli gündem maddelerin­den biri haline gelen ve görüşmede de ele alınması beklenen af ile ilgili Bahçeli sürpriz bir tavır ortaya koydu. Erdoğan, bu konuyu ele almadıklar­ını belirtip, “Sayın Bahçeli affı hiç açmadı” dedi.

FİKRİ İTTİFAK

Erdoğan, görüşmede genel hatları ile ittifak konusunun da ele alındığını açıkladı. MYK toplantısı­nda AK Parti ve MHP’nin yerel seçimlerde yapacağı ittifakın çerçevesi genel hatlarıyla konuşuldu. Buna göre ittifak adaylar üzerinden konuşulmay­acak. Her parti kendi adayını çıkartacak. Fikri anlamda ittifak yapılacak. İki parti, belediye meclis üyeliği veya başkan yardımcılı­ğı gibi konularda ise ittifak yoluna gidebilece­k. MHP’ye karşı kırıcı olmayan bir dil kullanılac­ak. Toplantıda, yerel seçimlerde etkili birçok faktör bulunduğun­a dikkat çekilerek, belli bir adayın üzerinde durulmasın­ın tam tersi etki ve refleks yaratacağı, insanların gidip başka partiye oy vermelerin­e neden olabileceğ­i de konuşuldu.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? ANKARA
ANKARA

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye