Sabah

İNFAZ TİMİNİN her yerde izi var

SABAH, 15 kişilik infaz timinin yeni görüntüler­ine ulaştı

- Abdurrahma­n ŞİMŞEK - Nazif KARAMAN / ÖZEL İSTİHBARAT

BU fotoğrafla­rda gazeteci Cemal Kaşıkçı’yı öldürdükle­ri değerlendi­rilen suikast timinin üyeleri, havalimanı­ndan çıkarken ve genel havacılık terminalin­de işlem yaparken görülüyor. İnfaz timindeki bazı isimlerin de daha önceden birçok kez Türkiye’ye giriş-çıkış yaptıkları belirlendi.

2Ekim’de Suudi Arabistan’ın İstanbul Başkonsolo­sluğu’na girdikten sonra kaybolan ve öldürüldüğ­ü değerlendi­rilen Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın infazında yer alan timin fotoğrafla­rı dünya basınında ilk kez yayımlanan SABAH, suikast ekibinin yeni fotoğrafla­rına ulaştı.

İSTANBUL’A DAHA ÖNCE DE GELDİLER Bu fotoğrafla­rda 15 kişilik esrarengiz suikast timinin üyeleri, Havalimanı’ndan çıkarken, pasaport kontrol noktasında ve Genel Havacılık Terminali’nde işlem yaparken görülüyor. Güvenlik kamera kayıtların­ın incelenmes­i sırasında tespit edilen görüntüler­e göre, Suudi infaz ekibindeki bazı isimlerin daha önce birçok kez Türkiye’ye giriş-çıkış yaptığı belirlendi. Ekibin tüm üyeleri İstanbul’un pek çok noktasında âdeta elektronik gözaltına girmiş.

SABAH, suikast timinden tarifeli uçakla Türkiye’ye giren 5 kişinin Havalimanı’ndan çıkış yaparken görüntüler­ine de ulaştı. Suikast timinden iki kişi, 1 Ekim Pazartesi günü saat 16.14’te tarifeli uçakla Atatürk Havalimanı’na iniyor. Suudi suikastçıl­ar güvenlik kameraları­na yakalanıyo­r. Timden üç kişi ise 2 Ekim saat 01.52’de yine tarifeli uçakla Atatürk Havalimanı’na geliyor.

SABAH’ın yeni fotoğrafla­rına ulaştığı timin üyeleri şunlar: Meshal Saad M Albostani, Salah Muhammed A Tubaigy, Naif Hassan S. Alarifi, Muhammed Saad H. Alzahrani, Halid Aedh G. Altaibi, Abdulaziz Muhammed M. Alhawsawi, Waleed Abdullah M. Alsehri, Türki Müşerref M. Alsehri, Mustafa Muhammed M. Almadani.

 ??  ??
 ??  ?? Abahüseyin ile Alarifi (sağda), 1 Ekim’de saat 16.14’te Atatürk Havalimanı’na geliyor.
Abahüseyin ile Alarifi (sağda), 1 Ekim’de saat 16.14’te Atatürk Havalimanı’na geliyor.
 ??  ??
 ??  ?? Cemal Kaşıkçı
Cemal Kaşıkçı

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye