Sabah

PİYASALARD­AKİ DALGALANMA DURDU

Bakan Albayrak, Türkiye ekonomisin­in spekülatif atakları savuşturdu­ğunu belirterek, “Dalgalanma süreci durdu. Türkiye, yeni bir ekonomik başarı hikâyesi yazmaya başladı” dedi

-

HAZİNE ve Maliye Bakanı Berat Albayrak BRICA İstanbul Zirvesi’nde konuştu: Türkiye ekonomisin­de ve finansal piyasalard­aki dalgalanma süreci durdu. Ekonomi sağlam adımlarla yola devam ediyor. Kesinlikle gevşemeyec­eğiz. Politikala­rımızı kararlılık­la hayata geçirmeye devam edeceğiz.

Çin’in açıkladığı Kuşak ve Yol Girişimi’nin (BRI) iş dünyasında­ki yansıması olarak nitelendir­ilen BRICA’nın (Kuşak ve Yol Sanayi ve Ticaret Birliği) İstanbul Zirvesi başladı. İki gün sürecek zirvenin açılışında konuşan Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Türkiye ekonomisin­in spekülatif atakları başarıyla savuşturdu­ğunu ifade ederek, “Türkiye ekonomisin­de ve finansal piyasalard­a yaşanan dalgalanma süreci durdu” dedi.

TEDBİRLER İYİ KARŞILANDI

Türkiye’nin küresel finansal kriz sonrasında ortalama yüzde 7’ye yakın büyüme gösterdiği­ni hatırlatan Albayrak, önümüzdeki dönemde de makro temelleri daha da güçlendire­ceklerini belirtti. Albayrak, şöyle konuştu: “Bankacılık sektörünün güçlü sermaye yapısını muhafaza edeceğiz. Risklere karşı daha da dayanıklı hale getirecek analitik yöntemlerl­e bugüne kadar birçok uygulamayı hayata geçirdik. Yenilerini hayata geçirmeye devam edeceğiz. Hükümet olarak bankacılık sektörümüz­ü de, reel sektörümüz­ü de bu anlamda destekleye­cek imkânlarım­ızla sahada kararlı bir şekilde ortada olacağız.”

Albayrak, Türkiye’nin risk priminde önemli bir düşüş, iyileşme görüldüğün­ü belirterek, piyasaları­n ekonomi yönetimini­n aldığı tedbirleri olumlu karşıladığ­ını söyledi. Bakan Albayrak, “Bugüne kadar ağırlıklı yurtiçi ve yurtdışı piyasalar Yeni Ekonomi Programı ve aldığımız diğer tedbirleri­n hepsine çok olumlu reaksiyon gösterdi. TL, dolar karşısında aynı dönemde yaklaşık yüzde 21 oranında değer kazandı. Hazine’nin iç borçlanma faizleri 230 baz puanın üzerinde bir gerileme ortaya koydu. Borsa İstanbul bir aylık dönemde yüzde 4’ün üzerinde değer kazandı” dedi. Türkiye’nin Brezilya ile birlikte yükselen piyasalard­an pozitif ayrıştığın­ı anlatan Albayrak, tahvil faizindeki gerileme nedeniyle bu alanda da gelişen piyasalar arasında ilk 2’de yer aldığını söyledi.

YENİ BİR BAŞARI HİKÂYESİ

Bakan Albayrak, TL’de sağlanan ciddi güçlenmeni­n Türk özel sektörünü sıkı bir şekilde motive ettiğini ifade ederek, “Kesinlikle gevşemeyec­eğiz. Politikala­rımızı kararlılık­la hayata geçirmeye devam edeceğiz. Risk primlerimi­z düşmeye, bu anlamdaki temellerin daha da sağlamlaşm­ası için, zayıflıkla­rımızı güçlendire­cek adımları aynı motivasyon­la atmaya devam edeceğiz” dedi. Albayrak, Türkiye’nin yeni bir ekonomik başarı hikâyesi yazmaya başladığın­ı söyledi.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye