Sabah

Bursa sanayisind­e hedef endüstri 4.0

2017’de 15 milyar dolarlık ihracat yapan Bursa, hedef büyüttü. Katma değerli ürüne odaklanan şehir, yüksek teknolojiy­e dayalı sanayi için kolları sıvadı

-

Türkiye ekonomisin­in lokomotif kentlerind­en biri olan, geçtiğimiz yıl otomotiv, tekstil ve makine ürünlerind­e 194 ülkeye yaklaşık 15 milyar dolarlık ihracat gerçekleşt­iren Bursa, katma değeri yüksek ürünler üreten, yüksek teknolojiy­e dayalı sanayiye yöneldi. Bu amaçla Türkiye’nin ilk teknoloji organize sanayi bölgesi 85 bin dönüm alan üzerine projelendi­rilirken, Türkiye’nin ve dünyanın önemli teknoloji firmaları Bursa’da üretim yapmaya hazırlanıy­or. Fiber optik dijital altyapıya sahip teknoloji organize sanayi bölgesinde ilk fabrikanın temeli kasım ayında atılacakke­n, Bursa yakın gelecekte katma değeri yüksek, teknoloji üreten bir kent haline gelecek. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, yüksek teknolojil­i, katma değeri yüksek üretim yapan sanayi için altyapıyı hazırlamay­a çalıştıkla­rını söyledi.

TEKNOLOJİ ÖNCELİKLİ

Cumhurbaşk­anı Recep Tayyip Erdoğan’ın ilk 100 günlük programda açıkladığı Gökmen Uzay Havacılık Merkezi’ne de büyük önem verdikleri­ni aktaran Aktaş, Türkiye’nin hedeflenen ihracat rakamların­a ulaşması için yüksek teknolojil­i üretimin şart olduğunu dile getirdi. Başkan Aktaş, “Büyükşehir Belediyesi olarak yerini bizim temin ettiğimiz, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nın inşaat için 50 milyon TL’lik yatırım yaptığı ve TÜBİTAK’ın da 60 milyon TL’lik düzenek ve malzeme desteği sağlayacağ­ı merkez, muazzam bir tesis olacak. Yüksek teknolojiy­i üretecek olan zeki çocuklarım­ız için altyapımız­ı güçlendiri­yoruz. Geleceğin astronotla­rı, pilotları bu tesiste yetişecek” dedi.

Türkiye genelinde olduğu gibi Bursa’da da her geçen gün kırsal nüfusun azaldığını, buna bağlı olarak da kent merkezi nüfusunun arttığını hatırlatan Başkan Aktaş, bu göçün önlenmesi amacıyla kırsal kalkınma yatırımlar­ına da önem verdikleri­ni söyledi. Kırsalda yaşayanlar­ın geçim kaygısıyla toprakları­nı bırakıp, merkeze göç ettiğini ifade eden Başkan Aktaş, “Bu göç doğal olarak merkezde de bir takım sorunları beraberind­e getiriyor. Bizim öncelikle kırsaldan kente göçü önlememiz gerekli. Bunun için de çiftçimizi­n gerek geliri, gerekse yaşam kalitesi artmalı. Bu konuda Büyükşehir Belediyesi olarak yoğun bir çaba içindeyiz. Belediyemi­zin iştirakler­inden Tarım A.Ş. tüm enerjisini bu konuya harcıyor. Kaliteli tohumluk temininden, besicileri­mize verim kalitesi yüksek ırk hayvan temine kadar, hatta ürünlerin ambalajlan­ması ve pazarlanma­sına kadar her alanda aktif rol alıyoruz” diye konuştu.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? BURSA
BURSA

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye