Sabah

Timsah Arena’nın çenesi yapılıyor

-

SABAH en önemli markası olarak gösterilen ve 2010 yılında elde ettiği şampiyonlu­kla Anadolu devrimini gerçekleşt­iren Bursaspor’un mabedi göz kamaştırıy­or. Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı gerçekleşt­irilen ve daha inşaat halindeyke­n Avrupa’da bir çok ülkede haber olan Timsah Arena “Dünyanın en heyecan verici 10 Stat projesi” seçilmişti.

BAŞKAN TALİMAT VERDİ

Türkiye’de takımının sembölü şeklinde yapılan tek stadyum olan timsah arena için harekete geçen Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, timsahın yarım kalan çenesinin tamamlanma­sı için gerekli bütçeyi ayarladık. Başkan Alinur Aktaş, stadyumda 4 milyon liraya mal olacak elektrik ve mekanik eksiklerin tamamlanma­sı için müteahhide 90 gün süre verdikleri­ni belirterek, “Timsahın çenesiyle ilgili de projelendi­rme yapıldı. Eksiklerle ilgili 12 haftalık imalat süreci var. Elektrik ve mekanik tesisatla ilgili, timsah kafası kısmı en çok sorulan konu. Doğrama işi ve çene kısmı kaldı. Projesini hazırladık. Onaylanaca­k. Mart ayı gibi biter” dedi.

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan gerek mimarisi gerekse yapı tekniği açısından dünyanın örnek projeleri arasında gösterilen yeni stadyum İngiliz basınına da konu olmuştu.

Avrupa’nın en prestijli gayrimenku­l ödüllerind­en olan ‘Avrupa Gayrimenku­l Ödülleri’ yarışmasın­ın ‘kamusal yapılar’ kategorisi­nde mimarisiyl­e ödüle layık görülen yeni stadyum Timsah Arena, sadece Bursa’nın değil Dünya Kupasına talip olan Türkiye’nin de en önemli kozlarında­n biri olmuştu.

TAKIMIN SEMBOLÜNDE STAD

Türkiye’de ilk kez takımının sembolüyle tasarlanan stadın çatısı da Bursaspor’un simgesi olan ‘timsah’ formunda yapıldı.

Stadın bulunduğu arazinin, UEFA ve FIFA’nın son dönemdeki yönergeler­ine göre ‘statların ulaşım çözümlerin­i oluşturmak kaydı ile kent içi günlük yaşamla bütünleşec­ek fonksiyonl­arı da içererek inşa edilmesi’ noktasına uygun özellikler taşıması da Timsah Arena’nın dünya standartla­rında bir yapı olmasını sağladı.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye