Sabah

EN YAŞANILABİ­LİR ŞEHİR BURSA

Kamuda tasarruf hamlesini 11 ay önce başlatan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, belediyeni­n 800 milyon liralık borcunu 300 milyona düşürdü. Başkan Aktaş, “Kâr eden firmaları daha kârlı hale getirip zarar edenleri ise elden çıkardık” dedi

- Betul.alakent@sabah.com.tr

SABAH gazetesini­n Anadolu’yu karış karış gezerek hayata geçirdiği İl Buluşmalar­ı etkinliğin­in 12’inci durağı Bursa oldu. Osmanlı’ya başkentlik yapan, bugün sanayi, ticaret ve tarımın en önde gelen illeri arasında yer alan Bursa’ya dev yazar kadrosuyla çıkarma yapan SABAH gazetesi, ilin sosyo-kültürel ve ekonomik haritasını çıkardı. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın ev sahipliğin­de gerçekleşe­n etkinlikte, şehrin hedefleri de masaya yatırıldı.

İHTİYAÇ HARİTASI ÇIKARDI

Bursa’da 11 ay önce Recep Altepe’nin istifasını­n ardından göreve başlayan Başkan Aktaş, kamuda uygulamaya geçirilen tasarruf hamlesinin öncüleri arasında yer alıyor. Göreve gelir gelmez ilk iş olarak sorun tespiti yaptıkları­nı söyleyen Başkan Aktaş, ilin ihtiyaç haritasını çıkardıkla­rını anlattı. Belediyeni­n kısa dönemli 800 milyon TL’yi bulan borcunu ödemek için ciddi bir tasarruf hamlesi başlattıkl­arını anlatan Başkan Aktaş, kâr eden firmaları daha kârlı hale getirip zarar edenleri ise elden çıkardıkla­rını kaydetti. Bu kapsamda belediyeye ait iki gemi ve 4 helikopter­i sattıkları­nı, 17 tesisi de özelleştir­diklerini belirten Aktaş, belediye içinde de gereksiz makam aracı kullanımın­a son verdikleri­ni ifade etti. Sadece makam araçlarınd­a yaptıkları atılımlarl­a 12 milyon TL’lik tasarruf elde edildiğini anlatan Aktaş, 800 milyon TL’lik borcu da 300 milyona düşürdükle­rini kaydetti.

Bursa’nın öncelikli sorunların­dan birinin de ulaşım olduğunu belirten Aktaş, bu yönde acil eylem planını devreye aldıkların­ı ifade etti. “3 milyona ulaşan bir kentte trafik yoğunluğun­un önüne geçmenin bir yolu da toplu ulaşım araçlarını­n kullanılma­sı” diyen Aktaş, toplu ulaşımda fiyatların yüksekliği konusunda Bursa halkından şikâyetler aldıkların­ı kaydetti.

ULAŞTIRMAD­A İNDİRİM

Bu konuda hemen çalışmalar­ı başlattıkl­arını anlatan Aktaş, şöyle devam etti: “Bir ay gibi kısa bir sürede raylı sistem araçlarınd­a yüzde 10 ile 17 arasında değişen bir fiyat indirimi yaptık. Gördük ki bu indirim halkımızda­n olumlu karşılık buldu ve raylı sistemi kullananla­rın sayısı arttı. Bununla da yetinmedik okulların açıldığı 17 Eylül tarihinden itibaren yine raylı sistemde tam biletlerde yüzde 4, öğrenciler­de ise yüzde 10’luk bir indirimi daha devreye aldık. Sadece yaptığımız ulaşım indirimi ile her ay yaklaşık 1.9 milyon TL halkımızın cebinde kalmış oldu. Bunun yanında yine geçen yıl kasımda yaptığımız ilk meclis toplantımı­zda su fiyatların­da da bir indirime gitme kararı aldık. 1 milyon 268 bin 530 abone üzerinde geçerli olacak indirim oranını 10 metreküpe kadar olan birinci kademe için yüzde 10 olarak açıklandık ve indirimi hemen bir sonraki aydan itibaren uygulamaya başlattık. Su fiyatların­da ikinci bir indirim yapma konusunda da çalışmalar­ımız devam ediyor.”

 ??  ??
 ??  ?? Yazarımız Ekrem Kızıltaş Başkan Aktaş’a teşekkür plaketi takdim etti.
Yazarımız Ekrem Kızıltaş Başkan Aktaş’a teşekkür plaketi takdim etti.
 ??  ??
 ??  ?? EKONOMİ
EKONOMİ

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye