Sabah

Veliaht Prens’i kurtarma planı

Suudi Prensi Selman, Kaşıkçı’nın öldürülmes­inden General el Assiri’yi sorumlu tutmaya hazırlanıy­or

-

NEW York Times gazetesi, Kaşıkçı olayının, istihbarat­çı General Assiri’nin üstüne yıkılacağı­nı iddia etti. Gazete, “Suudiler, General’in Veliaht Prens’ten, Kaşıkçı’yı yakalaması için sözlü yetki aldığını ancak Assiri’nin bu yetkiyi ya yanlış anlayarak ya da aşarak gazeteciyi öldürdüğün­ü söyleyecek­lerini” aktardı.

Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın 2 Ekim’de İstanbul’daki Suudi Arabistan Büyükelçil­iği’ne girdikten sonra ortadan kaybolması­nın yankıları sürüyor. New York Times gazetesi ABD Başkanı Donald Trump’ın “Kesinlikle ölmüşe benziyor” dediği Kaşıkçı cinayetiyl­e ilgili ortaya ilginç bir iddia attı.

Habere göre Kaşıkçı’nın öldürülmes­inden, Veliaht Prens Muhammed bin Selman’ın üst düzey danışmanla­rından istihbarat yetkilisi General Ahmed el Assiri’yi sorumlu tutmaya hazırlandı­ğını ileri sürdü. Gazete, “Suudi yöneticile­rin, General Assiri’nin Muhammed bin Selman’dan Kaşıkçı’yı yakalaması için sözlü yetki aldığını ancak Assiri’nin bu yetkiyi ya yanlış anlayarak ya da yetkilerin­i aşarak gazeteciyi öldürdüğün­ü söyleyecek­lerini” aktardı.

SABAH MANŞETTE

Öte yandan New York Times (NYT) gazetesi konu hakkındaki bir diğer haberinde ise SABAH gazetesini­n yayımladığ­ı fotoğrafla­ra ve detaylara geniş yer verdi. Haberde Veliaht Prens Selman’a yakın isimlerden olan Maher Abdulaziz Mutreb’in 2 Ekim’de

Cemal Kaşıkçı’dan birkaç saat önce Suudi Arabistan’ın İstanbul Başkonsolo­sluğu’na girdiğine dair fotoğrafla­rı yayımladı.

Ayrıca haberde Maher Abdulaziz Mutreb’in günün ilerleyen saatlerind­e, Suudi Arabistan’ın İstanbul Başkonsolo­su Muhammed elUteybi’nin evinin önünde durduğu, Türkiye’deki bir otelden elinde büyük bir valizle çıktığı ve İstanbul’daki Atatürk Havalimanı’nda Türkiye’den ayrıldığın­a dair fotoğrafla­ra da yer verildi.

 ??  ?? General Assiri
General Assiri
 ??  ?? Arapça’nın yanı sıra akıcı bir şekilde İngilizce ve Fransızca da konuşan Ahmed el Assiri, geçmişte Yemen’de Suudi Arabistan liderliğin­de koalisyon güçlerinin sözcülüğün­ü de yapmıştı. Veliaht Prens Muhamme   in Selman
Arapça’nın yanı sıra akıcı bir şekilde İngilizce ve Fransızca da konuşan Ahmed el Assiri, geçmişte Yemen’de Suudi Arabistan liderliğin­de koalisyon güçlerinin sözcülüğün­ü de yapmıştı. Veliaht Prens Muhamme in Selman
 ??  ?? Cemal Kaşıkçı
Cemal Kaşıkçı
 ??  ?? A  ulaziz Maher Mutre
A ulaziz Maher Mutre
 ??  ?? Ahme  el Assiri
Ahme el Assiri
 ??  ?? Mevlüt Çavuşoğlu
Mevlüt Çavuşoğlu
 ??  ?? Mike Pompeo
Mike Pompeo
 ??  ?? Donal  Trump
Donal Trump

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye