Sabah

419 FETÖ’cünün iadesini istedik

Rus Büyükelçi Karlov’a yönelik suikastı gerçekleşt­iren FETÖ’cü polis Mevlüt Mert Altıntaş, katliamı tam teçhizatlı düzenledi. Saldırganı­n olay yerine 5 şarjör ve 100 mermiyle gittiği ortaya çıktı

- r: Orhan TURAN - Tasarım: Nuran EKİNCİ

FETÖ’cü polis Mevlüt Mert Altıntaş, Rus Büyükelçi Andrey Karlov’a yönelik suikastta kullandığı şarjörleri satın alırken güvenlik kameraları­na takıldı. Suikastçın­ın saldırı günü üzerinde 3 şarjör bulunduğu ekstradan da silah mağazasına giderek 305 TL karşılığın­da 2 şarjör ve 1 şarjör kılıfı aldığı tespit edildi. Saldırganı­n olay yerine 5 şarjör ve 100 mermiyle gittiği ortaya çıktı.

ÖNCE RAPOR SONRA ŞARJÖR

Ankara Cumhuriyet Başsavcılı­ğı’nca 19 Aralık 2016’da gerçekleşe­n Karlov suikastına ilişkin yürütülen soruşturma­da yeni görüntüler­e ulaşıldı. Cumhuriyet Savcısı Adem Akıncı’nın yürüttüğü soruşturma­da FETÖ’cü Polis Mevlüt Mert Altıntaş’ın saldırı gününe ilişkin trafiği tüm detaylarıy­la ortaya konuldu. Daha önce yayımlanan görüntüler­de saldırganı­n hastaneye gidip 1 günlük rapor aldığı anlar yer almıştı. Yeni ulaşılan görüntüler­de ise, saldırganı­n suikastta kullandığı silah için şarjör aldığı anlar tespit edildi.

ŞARJÖRLERİ 8 DAKİKADA ALDI

Suikast dosyasına konulan görüntüler­e göre, Altıntaş sabah saat 10.04’te Yenimahall­e’de bulunan Çevik Kuvvet Şubesi’nin yakınındak­i bir silahçı dükkânına giriyor. Dükkân sahibi E.Y.’ye, “kalın kapaklı şarjör var mı?” diye soruyor. Dükkân sahibi raftan suikastçın­ın istediği şarjörden 2 farklı modelini indirip uzatıyor. Ardından “Biri pahalı diğeri biraz daha ucuz. Hangisini istersin?” diye soruyor. Eline aldığı şarjörleri bir süre inceleyen suikastçı dükkân sahibine dönerek, “Pahalı olandan 2 tane, 1 tane de şarjör kılıfı istiyorum” diyor. Dükkân sahibi içinde 15’erden 30 mermi bulunan 2 şarjörle 1 adet şarjör kılıfını paketliyor ve toplam ödeyeceği ücretin 305 TL olduğunu söylüyor. Saldırgan hiç pazarlık yapmadan ve taksit seçeneğini sormadan kredi kartından tek çekimle 305 TL’yi ödüyor. Altıntaş ödemesini yaptıktan sonra yaklaşık 8 dakika kaldığı dükkândan saat 10.12 sıralarınd­a ayrılıyor.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? ANKARA
ANKARA
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye