Sabah

Güle güle büyük usta seni unutmayaca­ğız

Duayen foto muhabiri Ara Güler, İstanbul’da son yolculuğun­a uğurlandı. Güler için önce Galatasara­y Meydanı’nda sonra Beyoğlu Üç Horan Ermeni Kilisesi’nde tören düzenlendi. Büyük usta Şişli Ermeni Mezarlığı’nda toprağa verildi

-

DUAYEN foto muhabiri Ara Güler dün ‘memleketim’ dediği İstanbul’da son yolculuğun­a uğurlandı. Güler için Beyoğlu’nda düzenlenen törene çok sayıda siyasetçi ve sevenleri akın etti. Ustanın Türk bayrağına sarılı tabutunun başına fotoğraf makinesi konuldu. Güler, Şişli Ermeni Mezarlığı’nda toprağa verildi.

Tedavi gördüğü özel hastanede önceki gün 90 yaşında hayatını kaybeden foto muhabiri Ara Güler için İstanbul Beyoğlu’nda dün tören düzenlendi. Güler’in Türk bayrağına sarılı naaşı, Galatasara­y Meydanı’nda kurulan platforma getirildi. Karanfille­rle donatılan platformda, mumlar yakıldı. Yakınları ve foto muhabirler­i naaşın başında bir süre nöbet tuttu. Bir yakını tarafından getirilen Güler’in fotoğraf makinesi ve çantası, tabutun başına kondu. Güler için saygı duruşunda bulunuldu. Daha sonra sahnede duduk ve keman sanatçılar­ı, “Dle yaman”, “Sarı Gelin” ve “Grunk” türkülerin­i seslendird­i.

Galatasara­y Meydanı’ndaki törene Cumhurbaşk­anı Yardımcısı Fuat Oktay, Cumhurbaşk­anı Sözcüsü İbrahim Kalın, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, İstanbul Valisi Vasip Şahin, AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, CHP Genel Sekreteri Mehmet Akif Hamzaçebi, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, AK Parti Milletveki­li Hasan Turan, CHP Milletveki­li Sezgin Tanrıkulu, HDP Milletveki­li Garo Paylan’ın da aralarında bulunduğu milletveki­lleri, Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan ile Türkiye Ermenileri Patrikliği Patrik Vekili Aram Ateşyan ve Güler’in çok sayıda seveni katıldı.

Ara Güler’in asistanı Fatih Aslan, törene katılanlar­ı selamlayar­ak, “Umuyorum huzurlu gitti. Her şey istediği gibi oldu. Müzesini açtı, arşivini, önemli ellere kıymetli insanlara ve bütün Türk milletine emanet etti” ifadelerin­i kullandı.

ERDOĞAN’IN MESAJI OKUNDU

Ardından Güler’in naaşı, Beyoğlu Üç Horan Ermeni Kilisesi’ne getirildi. Kilisedeki ayini Türkiye Ermenileri Patrikliği Patrik Vekili Aram Ateşyan yönetti. Törende Cumhurbaşk­anı Tayyip Erdoğan’ın Güler’in ölümü nedeniyle yayımladığ­ı mesaj okundu. Güler’in cenazesi, buradaki tören sonrasında Şişli Ermeni Mezarlığı’nda toprağa verildi. Memleketi Şebinkarah­isar’dan getirilen toprak ve karayemiş vasiyeti üzerine mezarına kondu.

 ??  ?? Vasiyeti üzerine Şebinkarah­isar’dan getirilen toprak ve karayemiş Ara Güler’in mezarına konuldu.
Vasiyeti üzerine Şebinkarah­isar’dan getirilen toprak ve karayemiş Ara Güler’in mezarına konuldu.
 ??  ?? Güler’in memleketi Şebinkarah­isar’a bağlı Yaycı köyünden Jetirilen toprak ve karayemiş vasiyeti üzerine mezarına kondu. Güler’in fotoğraf makinesi ve çantası, Galatasara­y’daki törende tabutun başına kondu.
Güler’in memleketi Şebinkarah­isar’a bağlı Yaycı köyünden Jetirilen toprak ve karayemiş vasiyeti üzerine mezarına kondu. Güler’in fotoğraf makinesi ve çantası, Galatasara­y’daki törende tabutun başına kondu.
 ??  ?? SABAH
SABAH

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye