Sabah

Tatsız bir dünya

- mbarlas@sabah.com.tr facebook.com/mehmetbarl­as.sabah

KAŞIKÇI’NIN cesedi tek paroa olarak EulunaEile­cek Pi" 9e 6uudiler olayı unutturPak ioin APerika’ya daha ne kadar silah sipariş edecekler"

Cemal Kaşıkçı’nın Suudi Arabistan Konsoloslu­ğu’na girdikten sonra bir daha çıkmaması tartışılır­ken en fazla sinir bozucu davranışla­r, bu ülkenin İstanbul Konsolosu tarafından sergilenmi­şti. Bu adam Kaşıkçı’nın konsoloslu­k binasında boğazlandı­ğını bildiği halde, sanki bir şey olmamış gibi davranıyor­du...

Erdoğan da takılmış...

Meğer Cumhurbaşk­anı Erdoğan da bu adamın davranışla­rına takılmış... Şöyle anlatmış olayı...

“-Bana Suudi Arabistan’dan bir heyet gönderdile­r. Gelen heyetle bir görüşme yaptım. Görüşmede, o zaman şunu

söyledim: ‘Öyle bir baş konsolosun­uz var ki, yaptıkları­nı anlamak mümkün değil. Tutmuş, bir yabancı haber ajan sının elemanını içeri almış, ona elektrik panolarını gösteriyor, dolapların altındaki kapakları açıyor, onları gösteriyor, son derece lakayt davranıyor’”

Destekçile­ri bol

Suudiler adamlarını­n işledikler­i cinayeti kabullendi­ler ama onların müttefikle­ri için, önemli olan başka şeyler varmış. Bu konuda bazı Arapların Suudilere verdikleri destek mesajların­ı hatırlayal­ım...

Mısır: “Davanın Suudi Arabistan’a karşı politik amaçlar la kullanılma­sına karşı yız. Suudi Arabistan’ın yanındayız. Şeffaf bir incelemede­n yanayız” Lübnan Başbakanı Saad Hariri: “Suudi Arabistan’ı hedef

alanlar böl genin istik rarına tehdit oluşturmak tadır ve böl geyi daha kötü bir noktaya sürükle mektedir” Kuveyt:

“Kuveyt, Kaşıkçı meselesiy le alakalı olarak Suudi Arabistan’a yönelik tüm suçlamalar ve tüm gayrimeşru hamlelere karşı durmaktadı­r.” Bahreyn: “Amaç ger çeği ortaya çıkarmak değil Suudi Arabistan’a çamur atmak. Bedenimiz ve ruhumuz la Suud’un yanındayız.”

Ayıplı bir destek

Suudileri destekleye­n bu mesajlar arasında ne yazık ki, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas’ınki de vardı. Her gün Gazze’de yer alan zulme karşı İsrail’e tek laf etmeyen Suudiler’e Mahmud Abbas’dan gelen destek en şaşırtıcı olanıydı... Mahmud Abbas “Kral Selman’a ve Veliaht Prens Muhammed bin Selman’a tam güven duyuyoruz. Filistin, Suudi Arabistan’ın yanındaydı ve bu duru şunu sürdürecek” diyerek tutumunu açıkladı.

Bundan sonrası

Bakalım Veliaht Prens Muhammed bin Selman Kaşıkçı cinayetind­eki rolü dolayısıyl­a ödüllendir­ilecek mi? Bakalım Kaşıkçı’nın cesedi tek parça olarak bulunabile­cek mi? Ve bakalım Suudiler olayı unutturmak için Amerika’ya daha ne kadar silah sipariş edecekler? Ayrıca unutmayalı­m ki İsrail de, şu anda Suudilerin yanındadır.

 ??  ?? 0eKPet BARLAS BAŞYAZI
0eKPet BARLAS BAŞYAZI
 ??  ?? Mehmet BARLAS
Mehmet BARLAS

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye