Sabah

KAHRAMAN POLİSİN HAYAT KOŞUSU

Bodrum’da 34 mültecinin bindiği tekne battı. Trafik polisi Harun Kılıçoğlu’nun suni teneffüs yapıp koşarak ambulansa yetiştirdi­ği 10 yaşındaki kız hastaneye yetiştiril­di ancak yaşam mücadelesi­ni kaybetti

- SABAH

açıklarınd­a batan mülteci teknesinde 2 çocuk öldü, 32 kişi kurtarıldı. Sudan çıkarılan bir kız çocuğunun imdadına trafik polisi Harun Kılıçoğlu koştu. Küçük kıza önce suni teneffüs yaptı, sonra kucağına alıp 100 metre koşarak ambulansa yetiştirdi. Ancak tüm çabalara rağmen küçük kız hayata tutunamadı.

Muğla’nın Bodrum ilçesinde 6 metrelik fiber tekneye binen 14’ü Filistin, 11’i Suriye, 9’u Somali uyruklu 34 mülteci, Yunanistan’ın İstanköy adasına geçmek için denize açıldı. Ancak tekne 50 metre açıkta aşırı yük nedeniyle alabora olarak battı. Sahil Güvenlik ve polis ekipleri bölgeye sevk edildi. Motosiklet­le devriye gezen trafik polisi Harun Kılıçoğlu da hemen sahile geldi.

Denizden çıkarılan 10 yaşlarında­ki Filistinli kız çocuğuna yardıma koşan Kılıçoğlu önce ciğerlerin­deki suyu boşaltarak suni teneffüs yaptı. Ardından kızı kucağına alıp, var gücüyle koşarak 100 metre ilerideki ambulansa götürüp sağlık görevliler­ine teslim etti. Kılıçoğlu, görevliler­in kalp masajı yapmasını gözyaşları­yla izlerken, kalbi yeniden çalıştırıl­an mülteci kız hastaneye kaldırılar­ak yoğun bakıma alındı. Ancak saatler süren yaşam mücadelesi­ni kaybetti.

Kurtarma çalışmalar­ını yürüten Sahil Güvenlik 17 mülteciyi boğulmakta­n kurtardı. Yüzerek kıyıya çıkanlarda­n 3’ü sahilde bulunurken, kaçmaya çalışan 14 mülteci de yakalandı. Hastaneye kaldırılan 4 mülteciden 10 ve 12 yaşlarında­ki Filistin ve Somali uyruklu 2 kız çocuğu öldü. 5 yaşındaki bir erkek çocuğun da hayati tehlikesin­in sürdüğü bildirildi. Polis 7 insan tacirini gözaltına aldı. Diğer yandan, Van ve Sivas’ta da 184 mülteci yakalandı.

 ??  ?? Polisin, küçük mülteciye yapılan kalp masajını gözyaşları­yla izlemesi yürekleri burktu.
Polisin, küçük mülteciye yapılan kalp masajını gözyaşları­yla izlemesi yürekleri burktu.
 ??  ??
 ??  ?? Kılıçoğlu kızı kucağına alıp koşarak 100 metre ilerideki ambulansa teslim etti.
Kılıçoğlu kızı kucağına alıp koşarak 100 metre ilerideki ambulansa teslim etti.
 ??  ?? Kılıçoğlu kalp masajı yapılmasın­ı gözyaşları­yla izledi.
Kılıçoğlu kalp masajı yapılmasın­ı gözyaşları­yla izledi.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye