Sabah

KALPLERİ ISITAN DAYANIŞMA

Devletin eğitim seferberli­ğine vatandaş da omuz verdi. Mardin’de mahalleli, elini taşın altına koyarak imece usulüyle okul inşa etti

-

İŞÇİ, uzun yol şoförü, öğretmen, muhtar, çaycı, simitçi, esnaf... Her meslekten, her yaştan mahalleli... El ele, gönül gönüle verdiler; taş taş üstüne koyup mahalle çocukların­a bir okul armağan ettiler.

NÖBETLEŞE ÇALIŞTILAR

BU örnek dayanışma Mardin’in Savurkapı Mahallesi’nde gerçekleşt­i. Mahalleye anaokulu isteyen sakinler, kazma-kürekleri alıp inşaata başladı. Gece-gündüz nöbetleşe çalıştılar. Kimi taş-tuğla taşıdı, kimi duvar ördü, kimi boya yaptı.

TEK EKSİKLERİ OYUNCAK

BİRKAÇ ay içinde anaokulunu­n duvarları, çatısı tamamlandı. Tahtalar ve sıralar hazırlandı. Bu arada yandaki lisenin tamiri de yapıldı. Tek eksikleri kaldı:

Anaokulu çocukları için oyuncak...

İşçi, uzun yol şoförü, öğretmen, muhtar, çaycı, simitçi, esnaf... Mardin’in Savurkapı Mahallesi sakinleri bu günlerde kalpleri ısıtan bir dayanışma sergiliyor. Maddi imkânların kısıtlı olduğu mahallede, her yaştan onlarca insan, devletin eğitim seferberli­ğine destek verdi, okul inşaatında gönüllü çalıştı, taş taşıyıp duvar ördü.

7’DEN 70’E SEFERBERLİ­K

Görenlerin yüzünü güldüren dayanışma, 2 komşunun, inşası süren anaokulu ile yanındaki lisenin tamiri için kolları sıvaması ile başladı. Birkaç hafta içinde okulun bahçesi, ellerinde kazma, kürek, boya fırçası, çekiçle tamir yapan, duvarlar ören her yaştan birçok insanla doldu. Çocuklar da minik elleri ile kendilerin­in ve yaşıtların­ın geleceğine bir tuğla koydu, sınıfların duvarların­ı rengarenk boyadı.

Okulda çalışmalar gece-gündüz devam ediyor. Gündüz çalışanlar gece, gece çalışanlar da gündüz mesaiye başlıyor. “Çocuklarım­ız okuyacak, vatana iyi, üreten insanlar olacaklar” diyen bölge halkı, anaokulunu tamamlamak üzere. Aylardır tüm imkânların seferber edilerek yürütüldüğ­ü eğitim yuvası yakında öğrenciler­e kapılarını açacak. Lisenin onarımı ise tamamlandı ve eğitime başlandı.

UYUMADAN YARDIMA KOŞTU

Tüm Türkiye’ye örnek olacak dayanışman­ın isimsiz kahramanla­rı, tam bir başarı hikayesi yazıyor. Sabaha kadar araç kullanmış bir şoför, “Benim çocuğum da burada okuyacak” deyip, dinlenmede­n duvar örüyor. Kimisi “Ben inşaat işçisiyim çatıyı bana bırakın” diyor, kadınlar da bahçeyi, kadınlara özgü bir zevkle, çiçeklerle donatıyor. Birkaç aydır hummalı bir şekilde süren çalışmalar­da mutlu sona ulaşıldı ve yenilenen lisede öğrenciler ders başı yaptı. Anaokulunu­n ise çatısı ve duvarları tamam...

TEK EKSİK OYUNCAK

İşçiler tahtalarla sıraları yaptı. Öğretmenle­r duvarların­ı miniklerin sevdiği çizgi kahramanla­rla boyadı. Çalışmalar­a katılanlar, “Ülkemiz için, geleceğimi­z için bir olmaya her zaman varız” diyorlar. “Bir eksiğiniz var mı” diye sorulunca ise anaokulu için halı, masa, sıra ve oyuncak gerektiğin­i söylüyorla­r.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? MARDİN’DE ÖRNEK DAYANIŞMA TABLOSU Dr. Suzan K. Balık hafif yaralandı. Çocuk, kadın ya da erkek demeden her yaştan mahal le sakini, iki oku lun yapımı için seferber oldu. Önce duvarlar örüldü, sonra hem o duvarlar hem de sınıfların içi özen le boyandı.
MARDİN’DE ÖRNEK DAYANIŞMA TABLOSU Dr. Suzan K. Balık hafif yaralandı. Çocuk, kadın ya da erkek demeden her yaştan mahal le sakini, iki oku lun yapımı için seferber oldu. Önce duvarlar örüldü, sonra hem o duvarlar hem de sınıfların içi özen le boyandı.
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? ANKARA
ANKARA

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye